Kocmanová (Piráti): Polští katoličtí ultrakonzervativci utahují šrouby

22.08.2023 16:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Polsku.

Kocmanová (Piráti): Polští katoličtí ultrakonzervativci utahují šrouby
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

Polští katoličtí ultrakonzervativci utahují šrouby.

Polské Ministerstvo školství a vědy poslechlo katolickou organizaci Ordo Iuris a odstraní ze školních učebnic kontakt na linku důvěry, která doposud pomohla stovkám tisíc mladých Poláků a Polek.

Taková pomoc je hrozně důležitá. Může být východiskem ze situací a problémů, které mladí lidé zažívají, ať už jde např. o šikanu, domácí násilí nebo psychické potíže. Může zachránit před sebepoškozováním nebo dokonce před sebevraždou. Ordo Iuris si ale zpracovalo analýzu, podle které je web linky důvěry kontroverzní a obsahuje informace o LGBTQ+ a genderu.

Z takových zpráv mi jde mráz po zádech. Upřednostnit ideologii před pomocí dětem a teenagerům? A mrazí mě ještě víc z faktu, že Ordo Iuris úzce spolupracuje s českou Aliancí pro rodinu. Její zástupci totiž radí českým politikům z ODS, KDU-ČSL a ANO. Najdete je na ministerstvech spravedlnosti, práce a sociálních věcí, a taky u některých poslanců.

Aliance pro rodinu rodinám nijak nepomáhá. Její agendou je zabránit narovnání práv stejnopohlavních párů a podle mediálních výstupů paní Jochové třeba také zlehčovat volební právo žen. S Piráty jsme jednoznačně proti sílícímu vlivu takových extremistických skupin a budeme na ně dál upozorňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy