Kocmanová (Piráti): Polští katoličtí ultrakonzervativci utahují šrouby

22.08.2023 16:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Polsku.

Kocmanová (Piráti): Polští katoličtí ultrakonzervativci utahují šrouby
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

Polští katoličtí ultrakonzervativci utahují šrouby.

Polské Ministerstvo školství a vědy poslechlo katolickou organizaci Ordo Iuris a odstraní ze školních učebnic kontakt na linku důvěry, která doposud pomohla stovkám tisíc mladých Poláků a Polek.

Taková pomoc je hrozně důležitá. Může být východiskem ze situací a problémů, které mladí lidé zažívají, ať už jde např. o šikanu, domácí násilí nebo psychické potíže. Může zachránit před sebepoškozováním nebo dokonce před sebevraždou. Ordo Iuris si ale zpracovalo analýzu, podle které je web linky důvěry kontroverzní a obsahuje informace o LGBTQ+ a genderu.

Z takových zpráv mi jde mráz po zádech. Upřednostnit ideologii před pomocí dětem a teenagerům? A mrazí mě ještě víc z faktu, že Ordo Iuris úzce spolupracuje s českou Aliancí pro rodinu. Její zástupci totiž radí českým politikům z ODS, KDU-ČSL a ANO. Najdete je na ministerstvech spravedlnosti, práce a sociálních věcí, a taky u některých poslanců.

Aliance pro rodinu rodinám nijak nepomáhá. Její agendou je zabránit narovnání práv stejnopohlavních párů a podle mediálních výstupů paní Jochové třeba také zlehčovat volební právo žen. S Piráty jsme jednoznačně proti sílícímu vlivu takových extremistických skupin a budeme na ně dál upozorňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Evropský trh se zhroutil a opravdu v různých zemích různé léky chybí

20:07 Ministr Válek: Evropský trh se zhroutil a opravdu v různých zemích různé léky chybí

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k zákonu o léčivech