Kocmanová (Piráti): Velký vliv na změny klimatu má chov hospodářských zvířat

24.11.2022 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ekologickému summitu v Egyptě.

Kocmanová (Piráti): Velký vliv na změny klimatu má chov hospodářských zvířat
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

Další promarněná šance na řešení klimatické krize.

O výsledcích COP27 jsem vám chtěla napsat už v pátek, ale jednání se nakonec protáhla až do neděle. Na čem se zástupci států nakonec domluvili?

Nejvýraznějším výsledkem je dohoda na tom, že vznikne fond na pomoc zemím, které jsou ohroženy výkyvy počasí a nemají dost financí na mírnění důsledků bouří, sucha či záplav. Chápu, že právě to bylo důvodem, proč se průběh konference na konci zkomplikoval. Myslím ale, že jde o správné rozhodnutí. Teď bude třeba nastavit transparentní fungování fondu.

Bohužel je to jediný větší pozitivní posun, který z letošního COPu vzešel. Nepodařilo se zpřísnit pravidla produkce skleníkových plynů, například pro Čínu, která je jedním z největších světových znečišťovatelů. Stejně tak mi v hlavních výstupech COPu tradičně chybí informace o tom, jak velký vliv na růst teploty a změny klimatu má současný chov hospodářských zvířat.

Mrzí mě, že výsledek tak významné celosvětové konference není ambicióznější. Zmírnění dopadů je sice důležité, ale měli bychom cílit především na zpomalení procesu změny klimatu. Vůbec se nedivím českým studentům a studentkám, že jsou ze situace frustrovaní a stávkují. Mají totiž ve svých požadavcích pravdu - klimatickou krizi musíme řešit okamžitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.