Kolaja (Piráti): Bez médií není politika. A poslední dva týdny to skutečně platilo

29.04.2019 21:04

Komentář na facebookovém profilu

Kolaja (Piráti): Bez médií není politika. A poslední dva týdny to skutečně platilo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Bez médií není politika. A poslední dva týdny to skutečně platilo.

V týdnu, který odstartoval druhou půlku dubna, jsem v úterý na tiskové konferenci mluvil o dvojí kvalitě potravin, která v Evropě panuje a kterou chceme ukončit. V Evropském parlamentu byla na jeho posledním plenárním zasedání schválena směrnice o nekalých obchodních praktikách v podobě,která bohužel dvojí kvalitu potravin dále umožňuje. Na ukončení dvojí kvality potravin budeme v příštím funkčním období v Evropském parlamentu pracovat. Ještě týž den následoval rozhovor pro extra.cz, kde se dozvíte mimo jiné, jak jsem se dostal k Pirátům. Hned po něm jsem jsem ještě stihl natáčení volební vizitky v Českém rozhlasu.

Středa následovala další tiskovou konferencí. Tentokrát jsme s poslanci Mikuláš Torrent Ferjenčík a Jan Lipavský představili plán Pirátů na omezení daňových rájů a snížení daňového zatížení občanů. Představil jsem digitální daň, kterou chceme v Evropské unii zavést. Ta by zamezila daňovým únikům digitálních gigantů do daňových rájů.

Ve čtvrtek se mnou vyšel rozhovor na lidovky.cz a při té příležitosti jsem odpovídal na dotazy položené čtenáři přes on-line chat. A pak přišla asi poslední chvíle oddychu až do konce kampaně. Velikonoce! Doufám, že jste si je všichni užili!

Den po volnu by prý měl být spíš startovací. Po Velikonocích to ale pozvolné tempo rozhodně nebylo. V úterý jsme hned z rána natočili s Ivan Bartos televizní a rozhlasový spot. Výsledky už brzy uvidíte v televizi a uslyšíte v rádiu! Myslím, že se to skutečně povedlo!

Pokračoval jsem na start vyřizování voličských průkazů. Ty jsou podle mě obzvlášť důležité, protože usnadňují například studentům volby a odstraňují nutnost jezdit daleko do míst trvalého bydliště. Večer jsem pak zpestřil Arénu Jaromíra Soukupa, aneb "Ajs, Ajs, Bejby!" a moje první zkušenost v TV Barrandov :-D Mluvili jsme o dvojí kvalitě potravin, ale také o tom, že budeme usilovat o to, aby ve víceletém finančním rámci,který bude schvalovat Evropský parlament v nadcházejícím funkčním období jako jednu z prvních věcí, bylo vymezeno dostatek financí na modernizaci infrastruktury.

Ve středu jsem v tn.cz absolvoval první velkou debatu s lídry do Evropských voleb. Kromě dvojí kvality potravin jsem mluvil o tom, že je pro nás klíčové posílit vnější hranice, abychom měli Evropu bezpečnou a zůstala zachována svoboda pohybu v rámci EU. Nestačí ale jenom zafinancovat Evropský obranný fond. Důležitý je také dobře fungující Frontex, který pomáhá koordinovat spolupráci při ochraně hranic.

Předvolební období je v plném proudu, a tak mě ve čtvrtek čekal další rozhovor, tentokrát pro blesk.cz. Zde jsme řešili například střet zájmů pana premiéra Babiše, ale také to, že pan prezident Zeman odůvodňuje časté cesty do Číny velkými investicemi, které se ale stále nepřichází. Do roku 2020 by prý měli u nás Číňané proinvestovat přes 200 miliard korun. Zatím to však ani vzdáleně nevypadá, že by se tyto sliby panu prezidentovi povedlo naplnit.

V pátek proběhl můj poslední rozhovor v minulém týdnu. V něm mimo jiné pro diváky z ostatních evropských zemí vysvětluji politickou situaci v Česku. Rozhovor můžete shlédnout na stránkách Evropské pirátské strany, kde najdete rozhovory i s dalšími našimi kandidáty Markétka Gregorová a Mikuláš Peksa, ale i se současnou europoslankyní za německou Pirátskou stranu, Julií Reda. Večer jsme si s dalšími Piráty v Brně ochutnávku piv z malých pivovarů na náměstí Svobody zpestřili rozdáváním Pirátských listů. A teď už se těším na další týden!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii