Kolaja (Piráti): Na střední či vysokou do Dánska, Polska, Francie nebo třeba Španělska?

27.01.2023 16:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke studiu v zahraničí.

Kolaja (Piráti): Na střední či vysokou do Dánska, Polska, Francie nebo třeba Španělska?
Foto: pirati.cz
Popisek: Marcel Kolaja

Na střední či vysokou do Dánska, Polska, Francie nebo třeba Španělska? O tom se do roku 1992 mohlo většině studentů jen zdát. Jednotný trh ale otevřel nový svět a volný pohyb osob bezprecedentně ulehčil možnost studia v zahraničí.

Studium v zahraničí dává mladým lidem možnost poznat jinou kulturu a stát se na chvíli její součástí. Osamostatní se a získají zážitky i kontakty na celý život. Díky jednotnému trhu mají všichni Evropané rovnou šanci dostat se na jakoukoliv univerzitu a je zakázáno zvýhodňovat domácí studenty. Možné jsou i jednotlivé výjezdy, které podporuje program Erasmus. Toho se každý rok zúčastní statisíce Evropanů.

To vše je možné jen díky jednotnému trhu, který letos slaví 30 let své existence. Často jej vnímáme jako automatickou součást našich životů, není ale samozřejmostí. Pojďme si k jeho jubileu připomenout největší přínosy do našeho každodenního života.

Nikdy nebylo jednodušší vyrazit na zkušenou do zahraničí. I to nám přináší členství v Evropské unii a já dělám vše pro to, aby takové příležitosti měly i naše děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…