Kolaja (Piráti): Nemůžeme z lidí dělat občany druhé kategorie pouze proto, že nejsou očkovaní

01.03.2021 6:27

Možné zavedení evropských covidových pasů nesmí být jedinou alternativou pro cestování, jinak povede k diskriminaci občanů.

Kolaja (Piráti): Nemůžeme z lidí dělat občany druhé kategorie pouze proto, že nejsou očkovaní
Foto: pirati.cz
Popisek: Marcel Kolaja

Včera přitom o nutnosti vytvoření Covid pasu jednaly hlavy států EU. Průkaz by měl očkovaným poskytnout možnost cestovat a urychlit tak řešení pandemie, stejně jako podpořit silně postižený cestovní ruch. Takový postup jako jediná možnost by ale podle Marcel Kolaja přispěl k diskriminaci občanů. Alternativu pro cestování musí představovat i negativní test PCR.

„Vydáme-li se cestou očkovacích pasů jako podmínky pro cestování, jasně znevýhodníme občany, kteří nebyli nebo nemohou být očkováni. Alternativu pro cestování musí představovat i negativní test PCR. Z ekonomických i epidemiologických důvodů je samozřejmě vhodné zajistit co nejvyšší proočkování občanů v Česku i ostatních členských zemích. Nicméně nemůžeme z lidí dělat občany druhé kategorie pouze proto, že nejsou očkovaní,“ říká Kolaja.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.