Kolaja (Piráti): Piráti pomohou lidem s vyřizováním voličských průkazů do eurovoleb

19.04.2019 14:58

Piráti budou od příštího týdne pomáhat lidem s vyřizováním žádostí o voličské průkazy do voleb do Evropského parlamentu.

Kolaja (Piráti): Piráti pomohou lidem s vyřizováním voličských průkazů do eurovoleb
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

K dispozici budou na vybraných místech například v Praze, Brně, Plzni či Olomouci. Lidé tak nebudou muset chodit pouze na úřad - voličský průkaz si vyřeší prostřednictvím Pirátů například v kavárně. Díky vyřízenému průkazu pak mohou občané volit mimo trvalé bydliště. Piráti chtějí touto aktivitou přispět ke zvýšení volební účasti.

„Piráti budou stejně jako v posledních volbách do Sněmovny pomáhat lidem zařizovat volebních průkazy. Již tenkrát o to byl velký zájem, proto chceme opět lidem vyjít vstříc a usnadnit jim celý proces volby. S průkazem si mohou vybrat místo, kde půjdou k volbám – nebudou tak nuceni cestovat domů nebo tam naopak zůstávat. Například studenti pak nemusí vážit dalekou cestu domů, chataři mohou vyrazit na víkend pryč a přitom mohou jít volit,” uvedl lídr evropské kandidátky Marcel Kolaja a dodal: „Volební účast do europarlamentu patří mezi ty vůbec nejnižší, přitom nejsou o nic méně důležité než jiné. Vnímám to jako výzvu pro politiky, snažit se to změnit.”

Voličské průkazy si mohou nechat občané vyřídit od 23. dubna 2019 například v Praze, Brně, Plzni či Olomouci ve vybraných datech. Přehled konkrétních termínů bude zveřejněn na pirátském webu www.evropapotrebuje.cz/jak-volit a na facebookové stránce Pirátů. Důležitou náležitostí žádostí je také ověřený podpis advokátem nebo notářem, které Piráti zajistí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce