Kolář (TOP 09): Bude válka? Rusko ve válce s Ukrajinou už je. V té hybridní

16.02.2022 15:33 | Tisková zpráva

Komentář na facebookovém profilu k napětí mezi Ruskem a Ukrajinou.

Kolář (TOP 09): Bude válka? Rusko ve válce s Ukrajinou už je. V té hybridní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

Nejčastější otázka, kterou teď dostávám, míří na to, jestli bude válka. Jenže Rusko ve válce s Ukrajinou už je. To, co Rusko už roky předvádí, je jako z učebnic o hybridní válce.

Jestli to ale přeroste v ostrý konflikt? Pořád doufám, že ne a myslím, že je snad pořád prostor pro diplomacii. My máme samozřejmě velký zájem na tom, aby bylo naše okolí bezpečné, stejně to má většina států. Rusko ale cíleně vytváří chaos, protože to vyhovuje domácí propagandě.

Paradoxní je, že tahle jeho agresivní politika Putinovi ani zdaleka nepřináší to, co by si představoval. Zatímco vytvářel chaos a doufal, že tím posílí vliv Ruska, i dosud neutrální země už ho mají tak plné zuby, že uvažují o vstupu do NATO. Zatímco Putin doufal, že se po agresi bude kochat nejednotným postupem Západu, vidí poměrně silnou Severoatlantickou alianci.

Co se děje na jednáních v Moskvě samozřejmě nikdo z nás neví, takže předpokládat budoucí vývoj je složité. Řešili jsme to ale včera s poslancem, z  jehož úst často zaznívají argumenty nápadně podobné Putinovým, tak třeba ví něco víc.

Rozhovor si můžete pustit ZDE, pokud na to tedy máte odvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…