Kolář (TOP 09): Kvůli tunelu Blanka je pokládán tichý asfalt v Patočkově ulici

10.10.2017 21:20

Do 19. listopadu 2017 probíhá v ulici Patočkova ve směru z centra, v úseku Pod Královkou – Bělohorská, oprava povrchu vozovky a pokládka tzv. tichého asfaltu. Doprava je vedena po zbylé části komunikace v jednom jízdním pruhu.

Kolář (TOP 09): Kvůli tunelu Blanka je pokládán tichý asfalt v Patočkově ulici
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Praha 6 je ráda, že byl konečně vyslyšen požadavek, který u Magistrátu hl. m. Prahy urgovala několik let, zároveň ale zároveň se podivuje nad zvoleným termínem.

„V souvislosti se zprovozněním tunelového komplexu Blanka došlo v Patočkově k výraznému navýšení provozu, z toho důvodu jsme jako jedno z opatření požadovali instalaci tichého asfaltu, který by alespoň částečně pro obyvatele nárůst provozu eliminoval. Dalo by se sice říci – lepší pozdě, než nikdy, jistě se ale všichni shodneme, že takto rozsáhlé omezení provozu by v prázdninovém období bylo pro tisíce řidičů mnohem přijatelnější,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09/, starosta Prahy 6.

MČ Praha 6 se pokusí co nejvíc zmírnit dopady této uzavírky na jednu z klíčových dopravních tepen Prahy 6. V této souvislosti hledáme v součinnosti se státní i městskou policií možnosti, jak nejlépe zprůjezdnit dotčené křižovatky a zároveň zvýšit bezpečnost chodců, zejména dětí, u ZŠ J. A. Komenského. Zároveň se diskutují úpravy a dodatečná instalace dopravního značení tak, aby se řidiči lépe orientovali a snáze našli místa, která mohou využít k otočení do opačného směru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.