Kolařík (KDU-ČSL): Lidovci vybrali kandidáty do sněmovny

13.02.2017 22:09

Křesťanští demokraté učinili první významný krok k posílení svého výrazného postavení na politické mapě Pardubického kraje. Na nominační konferenci, která se o víkendu konala v Pardubicích, určili v tajné volbě pořadí kandidátů KDU-ČSL.

Kolařík (KDU-ČSL): Lidovci vybrali kandidáty do sněmovny
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Lídrem kandidátky jsme zvolili ředitele pardubického gymnázia Mozartova Marka Výborného, na druhém a třetím místě figurují onkolog Vít Ulrych a místostarosta Ústí nad Orlicí Michal Kokula,“ uvedl krajský předseda KDU-ČSL Roman Línek. „Podporu delegátů vnímám s pokorou jako závazek a zodpovědnost vůči všem občanům našeho kraje. Vnímám hlasy veřejnosti volající po poctivosti a slušnosti při správě věcí veřejných a jsem přesvědčen, že náš tým se zkušenostmi z krajské a komunální politiky i z řady dalších profesí pro to může být tou správnou cestou. Jako kraj potřebujeme mít silné a viditelné zastoupení v Poslanecké sněmovně. Osobně pro to udělám maximum,“ přislíbil Marek Výborný. Kromě prosazování zájmů svého kraje chce věnovat maximální pozornost vzdělávání, které si jako klíčová investice do budoucna zaslouží výraznou podporu státu. 
 
„S ohledem na připravovanou společnou kandidátku KDU-ČSL a STAN představujeme v kontextu dlouhodobě silného postavení Koalice pro Pardubický kraj jednoznačnou nabídku výrazných regionálních osobností, které svými zkušenostmi dokáží oslovit širokou veřejnost. Cílem je být vyrovnanou konkurencí jak ČSSD, tak hnutí ANO,“ uzavřel nový lídr KDU-ČSL za Pardubický kraj pro volby do Poslanecké sněmovny.
 
Po definitivním potvrzení spolupráce KDU-ČSL a STAN budou následovat jednání o finální podobě kandidátky. Rodící se tým má ambice spoluvytvořit jednu z klíčových „sil“ v naší politice a výrazně promluvit do povolebního uspořádání po podzimních volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu