Kolářík (Piráti): Zhroucení Afghánistánu povede k nestabilitě, ta dopadá i na naši bezpečnost

15.08.2021 10:06

Komentář na facebookovém profilu k tlumočníkům z Afghánistánu.

Kolářík (Piráti): Zhroucení Afghánistánu povede k nestabilitě, ta dopadá i na naši bezpečnost
Foto: Piráti
Popisek: Lukáš Kolářík

Česká armáda se léta podílela na zajišťování stability Afghánistánu. Nejen kvůli spojencům. Zhroucení této země totiž povede k nestabilitě v regionu, která dopadá i na naši bezpečnost.

V jazykově a etnicky roztříštěné zemi nebylo ale možné obejít se bez místních tlumočníků. Jejich záchranu sice naplánovalo ministerstvo obrany, zatím se ale odkládá. Necháváme je napospas pomstě postupujících islamistů. Kvůli podivnému alibismu Babišovy vlády, která jim místo evakuace nabídla finanční podporu.

Ostatní spojenci přitom své tlumočníky už z Afghánistánu stahují. Vědí, že jsou to lidé, kteří se osvědčili ve válečné situaci a postavili se na stranu Západu proti islamistům. Vědí, že pokud tyto lidi před našimi nepřáteli nezachrání, těžko v budoucnu seženou někoho, kdo učiní totéž. A vědí, že to znamená, že by tak ve výsledku ohrozili bezpečnost svých vlastních vojáků.

Nemluvě o tom, že osvědčení spolupracovníci jejich silových složek mohou najít využití například v boji proti terorismu. Nové vlny terorismu se přitom mnozí po zhroucení Afghánistánu obávají.
Premiér Babiš by si měl uvědomit, že svým otálením a alibismem podřezává také větev všem, kteří se v ozbrojených silách a dalších silových složkách starají o naši bezpečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL