Kolínská (Zelení): Přes holešovický přístav povede nová lávka

07.11.2017 9:48

Pražští zastupitelé dali zelenou výstavbě nové lávky přes holešovický přístav. Lávka bude propojovat severní část poloostrova holešovického přístavu s protilehlým břehem. Jejím hlavním cílem bude zpřístupnit poloostrov pěším a cyklistům. Podnět na změnu územního plánu schválilo zastupitelstvo hlavního města na zasedání 2. 11. 2017.

Kolínská (Zelení): Přes holešovický přístav povede nová lávka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Kolínská (SZ)

Změnu územního plánu iniciovala městská část Praha 7, podle které má podél vltavských břehů vzniknout „lineární park“ a břehy tak mají být občanům snadno přístupné. Tato vize je vyjádřena v Koncepci pražských břehů, kterou město schválilo v roce 2014. Lávku bude financovat soukromý investor přilehlé výstavby a její správa by měla následně přejít pod Technickou správu komunikací.

„Dlouhodobě pracujeme na zlepšení veřejného prostoru, který umožní pohodlný pohyb pro pěší i cyklisty po celém městě. Proto jsem ráda, že zastupitelé souhlasili s výstavbou lávky přes holešovický přístav a umožní tak občanům snadný přístup z vltavského břenu na holešovickou kosu,“ uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

„Těší nás, že se nám podařilo s investory bytové výstavby vyjednat vybudování a financování lávky přes holešovický přístav. Lávka přinese nejen nové propojení vltavských břehů, ale také lepší přístup lékařské první pomoci na vltavskou kosu v případě potřeby,“ říká radní pro územní rozvoj Prahy 7 Lenka Burgerová.

O všech změnách územního plánu Prahy a jejich aktuálním stavu se mohou Pražané dozvědět více informací pomocí aplikace Změna plánu – www.zmenaplanu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.