Kolovratník (ANO): Chceme podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články

10.06.2018 21:29

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákona o zvýhodnění elektromobilů.

Kolovratník (ANO): Chceme podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Možná se ptáte, proč „vymýšlíme“ nové označení některých aut. Díky novému a na první pohled viditelnému označení by se řidiči ekologických vozidel mohli dočkat některých zvýhodnění. Ilustrativně se jedná například o osvobození od úhrady časového poplatku za užití zpoplatněné pozemní komunikace, umožnění jízdy ve vyhrazených jízdních pruzích, úleva z placení poplatků za parkování či za vjezd do vyhrazených oblastí.

A proč to všechno? Chceme totiž podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články. V souladu s Akčním plánem o budoucnosti automobilového průmyslu chceme řidiče motivovat k nákupu a užívání ekologicky šetrnějších automobilů. Můžeme tak například snížit množství škodlivých látek ve městech a ovlivnit pozitivně prostředí, ve kterém žijeme.

Můj návrh je inspirován i zkušenostmi například z Německa, Rakouska, Maďarska či Norska. Právě tyto státy už v minulosti pro elektrická vozidla podobnou speciální registrační značku zavedly. Konkrétně v Norsku je používáno označení „EL“ případně „EV“, v Německu pak „E“. Podobnou změnu už dokonce připravuje i Polsko nebo Slovinsko. Právě tento trend nám dává jasně najevo, že jdeme správným směrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice