Kolovratník (ANO): Další krok do mozaiky

29.05.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k projektu splavnění řeky Labe až do Pardubic

Kolovratník (ANO): Další krok do mozaiky
Foto: Archiv Martina Kolovratníka
Popisek: Martin Kolovratník

Jsem rád, že nová vláda nechce za každou cenu rušit projekty, které jsme připravili a mají přínos pro celou naši zemi. Osobně podporuji nejen splavnění Odry až do Ostravy, ale především také Labe až k nám do Pardubic.

Labe patří mezi nejvýznamnější české řeky. Bohužel jejímu většímu využití zejména z pohledu ekologické vodní dopravy nebo cestovního ruchu brání v některých místech problémy s její splavností. Tomu by ovšem již brzy mohl být konec. Česká vláda totiž v minulém roce uzavřela s německou vládou dohodu, podle které se zavazuje zajistit potřebnou hloubku pro plavbu v problematických úsecích.

Jedná se o další krok do mozaiky, na jejímž konci by mohly Pardubice plnit roli velkého multimodálního uzlu propojující železniční, silniční, leteckou a vodní dopravu a těžit tak z celé řady vyplývajících výhod a ekonomických benefitů.

Jsem rád, že i já jsem mohl v tomto ohledu přispět svým dílem práce. Dlouhodobě totiž osobně spolupracuji s Pardubickým krajem na přípravě multimodálního překladiště Dopravní uzel Pardubice (DUP), které má ambici z Pardubic a blízkého okolí vytvořit multimodální logistické centrum propojující silniční, železniční, leteckou a vodní dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.