Kolovratník (ANO): Měli bychom zanechat politických her a začít konečně pracovat pro občany

26.11.2017 13:50

Pokud se nepodaří sestavit většinovou koaliční vládu, měla by vzniknout vláda menšinová s důvěrou sněmovny. Politici si stěžují, že se nesnažíme o sestavení většinové vlády a chceme vládnout sami. Není to pravda.

Kolovratník (ANO): Měli bychom zanechat politických her a začít konečně pracovat pro občany
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

ANO oslovilo všechny demokratické strany a vyzvalo je k utvoření většinové vlády. Všechny strany tuto nabídku odmítly a raději budou tvořit vládní opozici. Je tak pochopitelné, že většinový kabinet bez vůle ostatních stran nemůže vzniknout.Asi jste na to taky v novinách narazili. Andrej Babiš se podle některých nesnaží o sestavení většinové vlády a chce vládnout sám. Údajně jsme neučinili všechny možné kroky k tomu, abychom koaliční partnery oslovili. To ovšem není pravda. Ihned po volbách jsme oslovili všechny politické sněmovní subjekty a jsem pevně přesvědčen, že máme spoustu programových bodů, které chceme a společně můžeme prosadit.

Souhlasím s tím, že se musíme snažit získat většinovou vládu. Je však potřeba jasně říct, že pokud strany nějakým výrazným způsobem nepřehodnotí své postoje, nebude to možné. V takovém případě souhlasím, aby vznikla menšinová vláda. Oslovujeme odborníky nestraníky, ale podporu chceme hledat i napříč politickým spektrem postavenou na programových střetech, ať už s ODS, sociálními demokraty a dalšími subjekty.

Skoro třetina voličů rozhodla o tom, že vládní odpovědnost má převzít hnutí ANO. Za sebe i své kolegy garantuji, že chceme sednout ke stolu a nebavit se o tom, kdo koho pomlouval, ale o programech. Přiznám se, že mě překvapil razantní postup ODS bezprostředně po volbách. Části našich programů jsou velmi podobné, naše filozofie také, ale nedostali jsme příležitost hovořit, protože ODS hned přijala usnesení, že s hnutím ANO nikdy. I proto je Andrej Babiš přinucen jednat na vlastní pěst a některá jména zveřejnit přes média.

Jasně, nabízí se tady možná spolupráce, ale bez Babiše. Kdyby ODS řekla, že s námi rozhovory zahájí, ale pouze bez Andreje Babiše, tak to pro nás není k jednání. Je potřeba si uvědomit, že Andrej Babiš je předsedou našeho hnutí, byl volebním lídrem, a i díky němu jsme dosáhli skvělého volebního výsledku. Bez ohledu na to, zda vznikne vláda většinová nebo menšinová, měli bychom zanechat politických her a začít konečně pracovat pro naši zemi a naše občany. Vždyť to je to hlavní, o co jde, a to bychom měli mít všichni na paměti.

Martin Kolovratník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.