Kolovratník (ANO): To je poprava českého průmyslu v přímém přenosu

16.09.2022 14:51

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2022 k vládnímu návrhu zákona o spotřebních daních

Kolovratník (ANO): To je poprava českého průmyslu v přímém přenosu
Foto: Archiv Martina Kolovratníka
Popisek: Martin Kolovratník

Dobré dopoledne.

Já jsem měl své vystoupení také připraveno, strukturováno až na ten další bod, na energie a energetický zákon, ale budu v té faktické reagovat na pana předsedu poslaneckého klubu Jakoba. No to není divadlo, pane kolego, to je prostě opoziční práce a říkáme to stále dokola. Vy máte představu, že my budeme mlčet, že si to jen poslechneme. No nebudeme. Budeme prostě říkat svoje názory.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

A upřímně, co mě hodně nadzvedlo, když tady odpovědně mluvíte o budoucích generacích a o tom, jak se k nim chcete zachovat a že to všechno nesmí být na dluh a tak dál. Tak se prosím, pane předsedo a kolegové, podívejte, co se děje na Ostravsku, co se děje na Opavsku. My jsme tam byli. Včera byl hospodářský výbor v Dukovanech, my jsme byli na Ostravsku s jiným, volebním, mediálním výborem, byli jsme tam koneckonců spolu.

Z Opavska, z Ostravska firmy - je to v médiích, čtete to od nich, nám, členům hospodářského výboru ty informace často chodí přímo - odcházejí z České republiky, přesouvají svoje výroby do Polska těsně za hranice. Ano, proč asi? Protože mají levnější pohonné hmoty, protože mají levnější energie. A asi každý student střední školy si dopočítá, když firma odejde pryč, nechá lidi tady na pracovním úřadě, nechá je doma, tak jim budeme platit ty náhrady, budeme jim platit to, že nejsou v práci, nejsou v zaměstnání, a ta firma odvádí daně někde jinde.

Takže ta vaše opatření, která vypadají rozumně a údajně jsou dobře promyšlena - no vůbec nejsou. Opravdu přicházejí pozdě. Budeme vám to opakovat. Opravdu jsou nedostatečná a v konečném důsledku na českou ekonomiku a na náš rozpočet budou mít mnohem, mnohem horší dopad, než si dovedete kdokoli představit. Já jsem v médiích říkal, že je to poprava českého průmyslu v přímém přenosu, budu o tom mluvit v dalším bodu. A za tím si stojíme a budeme vám to opakovat.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.