Komárek (ANO): Harry, nabízím vám český trůn

24.06.2017 16:02

Komentář Martina Komárka z facebookového profilu.

Komárek (ANO): Harry, nabízím vám český trůn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Kdybych byl ještě komentátorem, napsal bych tohle:

Harry, nabízím Vám český trůn!

Britský princ Harry právě prohlásil, že nikdo z královské famílie nehoří touhou usednout na trůn.

Osobně si přeji, aby Harry na trůn dosedl, nikoli však na britský, nýbrž na český.

Proč?

Republika nám prostě nejde. Masaryk byl do jisté míry výjimka, ale místo, aby si povil dědice, dosadil na Hrad po děsných politických zvěrstvech nešťastného Beneše. O komunistických prezidentech darmo mluvit.

A ti novodobí? Havel byl světoznámý sympaťák, ale prezidenturu držel jak prase kost. Ti další dva byli a jsou političtí rváči a marketéři. Zemi ale rozdělují a nedokážou jí dát morální kritéria a vizi budoucnosti.

Návrat ke konstituční monarchii by vyřešil spoustu problémů, dokonce se odvažuji domnívat, že i poslanci by se přestali chovat jako divá zvěř, kdyby zasedání sněmovny dal lesk král.

Pokud v kruhu vlivných a mocných debatujeme o tom, koho na trůn dosadit, přiznám se, že má dcera Ester má dost argumentů, aby obhájila svého favorita. Tím je Ferdinand Zwonimir von Habsburg, náramný fešák, navíc automobilový závodník. Navíc Habsburkové jsou v téhle zemi dost doma.

A to je ten problém. Češi si sice vedli nešikovně, ale přes to měli dostat samostatnost. Habsburský dům se z důvodů pochybné cti do poslední chvíle držel šíleného pruského Viléma a je spoluzodpovědný za zcela zbytečná jatka první světové války.

Harry je trochu rebel a šašek, ale válčil v Afghánistánu. Říká se, že ho Diana měla se svým milencem, byť jeho otec Charles nikdy nezpochybnil jeho legitimitu. Pochybný původ a pověst. To se sem přeci hodí. A hrdinství je přidaná hodnota.

Spojení s britským královským rodem by pro nás bylo navíc výhodné. Až ostrovní říše odejde z unie, stali bychom se mostem mezi ní a Evropou.

Ostatně, Harry by nepochybně vyřešil i trapné vášně kolem přímé volby prezidenta. Kdyby se přihlásil, jednoznačně by vyhrál. A pak už stačí, aby parlament přepsal tři věty v ústavě…

Proč si vybírat mezi postaršími plebejci, když můžeme mít mladého krále?

Víc názorů, glos, drtivých politických karikatur čtěte na www.komarkovynoviny.cz.

Komárkovy noviny! Jediné noviny, které mají OSKARA!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD) Sebevraždu Evropy zajistí Green Deal a Migrační pakt

7:02 Vích (SPD) Sebevraždu Evropy zajistí Green Deal a Migrační pakt

Je dost zvláštní, že se některá civilizace sama dobrovolně omezí ve svém rozvoji, nechá si „ujet” te…