Komárek (ANO): Mlátička Kalousek a „Husákem vycepovaný komunistický fízl“ Ondráček

26.09.2014 11:18

Kalousek se nechce omluvit Ondráčkovi, za to, že o něm řekl, že je komunistický fízl. Ondráček skutečně studoval na esenbáka a mlátil lidi při Palachově týdnu. Teď je řádně zvoleným poslancem. Urazil Kalousek Ondráčka? Nepochybně ano.

Komárek (ANO): Mlátička Kalousek a „Husákem vycepovaný komunistický fízl“ Ondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Kdyby řekl: „Spáchal jste ničemnost, když jste tloukl nevinné lidi za jejich názor. Ta ničemnost je tak do nebe volající, že ji ze sebe nikdy nesmyjete a já vámi pohrdám.“, bylo by to konstatování smutného faktu, ne urážka

Vezměme příklad, takovou nevěru, která není Kalouskovi neznáma (Podobně jako bití nevinných lidí za jejich názory, ale o tom až dále.) Když někomu řekneme: „Chováte se mizerně, když podvádíte svou ženu a už s vámi nikdy nepromluvím“. vyjadřujete jasně a ostře názor, ale nikoho neurážíte. Když však nevěrníku utrháte: „Ty prolhaný zpustlý děvkaři“, už to urážka je.

Jenže v debatě ve sněmovně nešlo o to, co je urážka. Kalousek je obratný demagog a zkušený parlamentní šíbr. Nemá nic než sněmovní „kecpult“ a tak ho užívá, aby získal titulky a dělal volební kampaň. Samozřejmě tento politický šachista věděl, co se stane, když s gustem opakoval svou předem vyšpekulovanou frázi o Husákem vycepovaném komunistickém fízlovi.

Čeho chtěl dosíci?

V první řadě se chtěl zaskvět ve své roli nekorunovaného krále boje proti komunistickému moru. Chtěl debatu otočit tak, aby mohl každého, kdo se zastane uraženého Ondráčka, označit za komunistu a zastánce mlácení lidí. Za druhé chtěl zadarmo získat místo v novinách a televizních zprávách. Žurnalisté milují boj a silácké výroky. Za třetí chtěl pomoci zcela nemastnému a neslanému „jakobypurkmistrovi“ Hudečkovi. Pravicoví Pražané, z nichž mnozí byli tehdy též biti, tak budou spíš volit TOP09, i když staví třikrát předražené mosty. A za čtvrté chtěl sněmovnu prostě zdržovat, aby se nemohlo jednat o reálných zákonech.

Sám jsem byl na Palachově týdnu na opačné straně než soudruh Ondráček. Nedostal jsem obuškem, ale zlilo mě v tom mrazu vodní dělo, což jsem odskákal angínou. Jako jediný jsem propašoval kritiku policejního zvěrstva do oficiálních novin, což jsem odskákal vyhazovem, byť pouze dočasným.

Nesouhlasím s ničím, co hlásá komunistická strana Čech a Moravy. Přes to si vážím občanů, kteří pana poslance Ondráčka zvolili. Čím dál víc chápu, že lidé dušení chátrajícím státem mohou někdy KSČM volit ze zoufalství a z protestu. Stále a dokola jim ale budu opakovat, že jsou obelháni. KSČM v této zemi nikdy nic nezmění k lepšímu.

Jinak, ale svým způsobem stejně vášnivě protestuji proti politikům, jako je Kalousek. Hráli svou hru, nechali po sobě spoušť, lidem neprospěli, sobě taky ne. A myslí si, že silný hlas, demagogie a nebojácnost (řeklo by se drzost) stačí ke správě věcí veřejných.

A teď ještě k té mlátičce.

Kalousek je jí hned třikrát. Jednak za svou houževnatost: Sněmovní mlátička. Jednak mlátička ústy. A jednak doslova. Cožpak nezpolíčkoval za názor viditelně slabšího mladíka? V tom si může s Ondráčkem podat ruku...

P.S: Hlasoval jsme proti potrestání Kalouska. Myslím, že slovní grobiánství by mělo být trestáno pouze společenským chladem vůči hrubci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.