Komárek (ANO): Případ Šafařík aneb Skandál v Bohemii

15.01.2016 20:43

Holmes: „Nuže, milý Watsone, co si počnete v tomto případě?

Komárek (ANO): Případ Šafařík aneb Skandál v Bohemii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Sprostý lupič slídí v domě po klenotech a natrefí na zavražděnou ženu. Zděšen svěří se policistovi.

Má mu policista říci: Vaším objevem se nebudu zabývat, protože jste sprostý lupič?

Zdánlivě prostá odpověď, milý Watsone, ale jak uvidíte, ne zcela. Souvisí totiž s případem Šafařík, který se odehrál v daleké Bohemii, pokud si vzpomínáte, je to ta země, ze které pochází má oblíbenkyně Irena Adlerová, žena všech žen.

V případu nejde o vraždu, ale o volbu generálního ředitele rozhlasu. Toho má volit rada, v níž je devět lidí, kteří mají jednat podle svého svědomí a ku prospěchu onoho rozhlasu. Jak už to ale bývá, slídí kolem nich všeteční politici a všelijací obližmiskové, kteří chtějí volbu ovlivnit ku prospěchu vlastnímu.

Nyní bedlivě sledujte fakta. Nejprve bez zjevného důvodu je svržen úspěšný předseda rady Stehlík a je nahrazen jistým Šafaříkem. Tato událost by se nikdy nestala podezřelou nebýt náhody. Hackeři se vloupají do soukromé pošty předsedy vlády (v té Bohemii, jak víte, se dějí divné věci). Vychází najevo, že onen Šafařík psal předsedovi vlády servilní dopisy a žádal ho o radu, jaké podřízené si má vybrat.

Jistě chápete, že v jakékoli jiné zemi než v Bohemii by Šafařík rezignoval, pokud by nerezignoval sám předseda vlády. Šafařík ovšem pouze řekne, že ony dopisy jsou, všimněte si toho slova,,neautentické‘, a ostatní radní se s tím spokojí. Ne tak předseda parlamentního výboru, který má tyto věci na starosti. Ten zve Šafaříka k slyšení. Jen několik hodin před jeho začátkem posílá Šafařík dopis, v němž se omlouvá, že má virózu a nemůže se dostavit. Dostaví se ale ostatní radní, kteří jsou na Šafaříka už nemálo rozezleni.

Nyní vás musím, milý Watsone, poněkud obtěžovat nepřehlednou bohemskou politikou. Ve výboru jsou zástupci strany onoho premiéra, která vládne spolu s dalšími dvěma stranami. Dále jsou tam zástupci stran opozičních, které se snaží onu vládu svrhnout. Příslušníci premiérovy strany plamenně obhajují, v rozporu se zdravým rozumem, tezi, že mrtvolou, kterou objevil lupič, se nemá policie zabývat.

Nakonec proti druhým vládním stranám spolu se všemi opozičními stranami zabrání tomu, aby ostatní radní mohli promluvit a vrhnout světlo do temnoty. Volba bude už za několik dnů a účastní se jí i hlavní hráč této aféry, Šafařík. Nuže, Watsone, považoval byste ve světle těchto faktů volbu za zfalšovanou?“

Watson: „Drahý Holmesi, vy mě podceňujete, to je přeci nad slunce jasné!“

Martin Komárek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…