Komínek (KSČM): Exekuce

13.06.2022 4:31 | Komentář

Problém, o kterém mnoho politiků mluví nejvíc před parlamentními volbami. Z každého srší plno nápadů a námětů, jak to změnit a jak tento – pro některé – pohádkový byznys zkrotit. A po volbách se, jako obyčejně, nic neděje.

Komínek (KSČM): Exekuce
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Zastupitel KSČM Jaroslav Komínek

Exekutorům totiž nezáleží na lidském osudu, ale prioritně chtějí pro sebe co nejvíce peněz za „úspěšné“ získání kořisti. Z vlastní zkušenosti vím, jak jednoduché je do toho spadnout.

Stačí když se necháte blbě obelhat grázlem, který v tom umí chodit, a už před vámi (a i po vás) okradl a podvedl plno jiných lidí. A najednou exekutor klepe na dveře a na nic nečeká. Nařídí zabavení výplaty a zablokuje bankovní účet, takže ani povinně vyplácené minimum z výplaty nedostanete. A nemáte nic! Nemáte z čeho platit složenky, proud, plyn, SIPO… a vůbec nikoho to nezajímá. Můžete (musíte) jenom zaplatit, nebo se soudit. Jenže soudy se vlečou.

Také jsem to zažil. Trvalo to několik let, a nebýt přátel a partnerky, kteří mi pomohli, tak nevím, jak by to dopadlo. Teda vím! Byl bych dneska pod mostem.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Opravdu to nikoho nezajímá? U nás v Ústeckém kraji je 20 procent exekucí na počet obyvatel (na každého pátého člověka včetně dětí připadá nějaká exekuce). A co se s tím dělá? Vládu, poslance, senátory to nezajímá, protože exekutoři si svoje královské příjmy umí ohlídat. A bude hůř. Rostoucí ceny pošlou do exekucí víc a víc lidí, takže řádění soukromých exekutorů bude pokračovat.

Já jsem z toho už pár let venku, soudy jsem vyhrál a přežil jsem to. Ale kolik jiných lidí nemá přátele, nemá kamarády, nemá někoho, kdo jim pomůže. Mnohdy prostě nevíte, co dělat, na koho se obrátit, nemáte statisíce na právníka. A jste v problémech. Přitom by stačilo, kdyby se tento kšeft odebral ze spárů soukromých exekutorů a byla by to čistě kompetence státu/soudu.

Stejně o exekuci rozhoduje skoro vždy soud. Rozhodování by bylo rychlejší a zastavení a zrušení exekuce by netrvalo tak dlouho jako například v mém případě. Exekuce nesmí být zdrojem pohádkových zisků soukromých exekutorů ani různých šíbrů, kteří zneužívají slabších. Nesmí být nástrojem likvidace slušných a pracujících lidí!

Můžete se spolehnout, že to budu vždy prosazovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…