Konečná (KSČM): Ústavní soud posvětí této vládě cokoliv

25.01.2024 10:21 | Tisková zpráva

Ústavní soud ČR, doplňovaný vloni (i letos) vládní pětikoalicí s prezidentem za zády, podržel naprosto do očí bijící nespravedlnost, spáchanou na více než dvou milionech našich občanů.

Konečná (KSČM): Ústavní soud posvětí této vládě cokoliv
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

„Potvrdilo se, že Ústavní soud jasně posvětí této vládě cokoliv. Tento soud právě rozvrátil pojmy právní jistota a legitimní očekávání i vázanost zákonem a je jen otázkou, jestli vůbec nějaká zakázaná retroaktivita po dnešku existuje,“ řekla předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

Lidé podle Konečné brzy poznají, že nejde "jen o (údajně nenažrané) důchodce", ale sami pocítí přímé dopady na své stavební spoření a penzijní připojištění, kde se také zasáhlo do jejich smluv, podpora se snížila, ale byly zpřísněny restrikce za odchod s penězi z těchto systémů.

„Nejhorší na tom vlastně ani není to, že důchodci přišli o peníze, na které podle mého soudu měli nárok, ale spíše fakt, že vláda nemá žádnou brzdu, před níž by měla mít respekt…,“ dodala v reakci na šokující rozhodnutí Ústavního soudu Kateřina Konečná.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro mě je šílené, že US porušuje ústavu a zákony,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 25.01.2024 10:44:39
které má naopak hlídat a hlídat, zda je rozhodnutí i proces přijímaní v souladu se zákony. Většinu v poslanecké sněmovně lze zjistit až po hlasování, viz ústava. Většinu nemůže tvořit direktiva stranických špiček, nelze předem říci. co je většina a co menšina. To porušuje další ústavní princip, že poslanec vykonává mandát osobně a nikdo mu nesmí nic přikazovat. Na to navazují zákony, že rozprava končí až domluví poslední přihlášený poslanec. Dále zákony stanoví poslance s přednostním právem, kteří mohou vystoupit kdykoliv. Odůvodnění US, že nějaký jiný poslanec již hovořil a lze jinému poslanci právo vyjádřit svůj názor odejmout, je v naprostém rozporu s ústavou stanovující osobní mandát poslance a s navazujícími zákony jako je jednací řád.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…