Konečná: Zajímavý týden

12.05.2017 10:12

Bezesporu. A to nejen z hlediska samotné politické situace – vládní krize. Spíše bych hovořila o problému médií...

Konečná: Zajímavý týden
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Zvláštní jev se však ukazuje: od minulého čtvrtka se špatně shání deník Právo, Hospodářské noviny a Haló noviny. Zato MF Dnes, která ještě před deseti dny byla v tabáku, na benzínce a v krámě, kam chodím pravidelně pro denní tisk i svačinu, nedostatkovým zbožím, teď leží v hromadě nepovšimnutě ladem. Nepátrám po politickych příčinách proč a zač...

Spíše mě, coby čtenáře MF Dnes, zajímá to, nač mám utrácet za "čtení" tlustého 24 stránkového deníku, když více, jak 9 jeho stran (v přepočtu) tvoří inzerce.

Letáky Tesca (str.3), Bauhausu (str. 6 - 7), Albertu (str. 8), Penny (str. 9), pojisteni.cz (str. 10), Mountfieldu (str. 12 - 15), Okey (str. 16), Billy (str. 17), Hallady (str. 19) a Sazky (str. 24), mi chodí téměř denně do schránky, nepotřebuji být tedy těmito reklamami zahlušena i v novinách.

Dokáži jasně a logicky pochopit, že celostátní výtisk denního, v dnešních dnech více než dehonestovaného periodika, je potřeba doplnit reklamou, když se redaktoři vylučují, ale takto klesnout, to je skutečná škoda pro kdysi dávno uznávané noviny - dobrý a nestranný deník.

Je mi v tuto chvíli lito redaktorů, kteří v MF Dnes i přeze všechno zůstali a musi na sebe poslouchat špínu, kterou jim způsobil někdo, kdo se skutečnou žurnalistikou nemá moc společného.

Vážím si například Josefa Kopeckého, právě z MF Dnes za to, že je jednim z těch, kteří ctí novinářskou etiku a snaží se psát objektivně. Tak by měl novinář působit.

Cílem zpravodajství totiž není publikovat svůj postoj, nýbrž mnohdy nezajímavou „svodku událostí“, opatřenou příslušným titulkem. Od svéhlavých a zavádějích názorů v novinách jsou různí „komentátoři“, „publicisté“ a „analytici“, nejlépe pak tací, kteří dokáží rozebírat jakékoli krize, pochopitelně z dlouhodobého hlediska.

Netřeba je jmenovat, publikují pod různými jmény, napříč novinářským spektrem.

Jaká však poptávka, takový „krám“. Jediné, co mne však v tomto případě mrzí, je obraz politické scény napříč novinařinou.

Takové Haló noviny, MF Dnes a další tiskoviny stranických charakterů, jsou tristním a zářivým příkladem toho, jak žurnalistika nemá vypadat.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

10:21 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu na odvolání Luboše Xavera Veselého z funkce …