Konvalinka (ANO): Nabídková cena byla vysoká, výběrové řízení se bude opakovat

26.10.2022 9:15

Do výběrového řízení na obnovu lávky na Rynečku byla podána jediná nabídka, která výrazně překročila předpokládanou hodnotu.

Konvalinka (ANO): Nabídková cena byla vysoká, výběrové řízení se bude opakovat
Foto: MÚ Příbram
Popisek: Jan Konvalinka, starosta Příbrami

Veřejná zakázka se bude opakovat a zahrnuty do ní budou další lávky, tedy lávka u Čekalíkovského rybníka a lávka na Flusárně, která je kvůli havarijnímu stavu uzavřena. 

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí


V letošním roce byla vypsána veřejná zakázka s názvem Lávka Ryneček, jejímž předmětem je kompletní demolice staré lávky a vybudování lávky nové. Do výběrového řízení se přihlásil jediný účastník. „Vzhledem k tomu, že nabídková cena byla téměř o 1,5 milionu korun vyšší než předpokládaná hodnota zakázky, byla tato zrušena s tím, že se bude opakovat,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Při prohlídkách lávek bylo zároveň poukázáno na velmi špatný stav lávky na Flusárně. „Technické služby každoročně provádí údržbu všech dřevěných lávek přes Příbramský potok. U lávky na Flusárně bylo poukázáno na havarijní stav. Z tohoto důvodu byla lávka uzavřena. Projektová dokumentace na její obnovu je připravena a výběrové řízení bude vyhlášeno co nejdříve, aby v jarních měsících mohly být zahájeny práce na její obnově,“ dodal starosta.

Výběrové řízení bude vyhlášeno společně na tři lávky, tedy již zmíněné lávky na Rynečku, na Flusárně a také dřevěnou lávku u Čekalíkovského rybníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!