Konvalinka (ANO): Veřejnost se může vyjádřit k otázce nejvhodnějšího místa konání farmářských trhů

31.03.2021 12:18

Farmářské trhy v Příbrami mají svou dlouholetou tradici. Jejich historie je od začátku spojena s nábřežím u Hořejší Obory, kam v posledních letech přijíždějí trhovci vždy první a třetí sobotu v měsíci.

Konvalinka (ANO): Veřejnost se může vyjádřit k otázce nejvhodnějšího místa konání farmářských trhů
Foto: MÚ Příbram
Popisek: Jan Konvalinka, starosta Příbrami

„I když jde o místo, které si sami trhovci i zákazníci pochvalují, přesto se čas od času setkáváme s dotazy, zda by nebylo možné trhy přesunout na náměstí T. G. Masaryka,“ zdůvodňuje otevření otázky možné změny místa konání farmářských trhů starosta Jan Konvalinka.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí


Možnost přemístění farmářských trhů na náměstí T. G. Masaryka byla v minulosti již několikrát zvažována, ale vždy více hlasů zaznělo pro zachování trhů na stávajícím místě. Mezi hlavními důvody je klidná zóna, možnost parkování, zázemí v podobě fungujícího veřejného WC… Své výhody zcela jistě nabízí i zmíněné náměstí. Tou největší je blízkost Pražské ulice a možnost dalšího nákupu právě v této nákupní zóně.

Farmářské trhy jsou zaběhlé, přesto si dovolíme položit zásadní otázku: Chcete zachovat farmářské trhy ve stávající podobě na Dvořákovo nábřeží, nebo by se měly, byť jen na zkoušku přesunout na nám. T. G. Masaryka? Svůj názor můžete vyjádřit v anketě na webových stránkách města. „Anketa samotná se nezabývá pouze místem konání trhů, ale také má sloužit jako podklad pro pořadatele, co je pro zákazníky přínosem, co jim případně chybí a jaké je jejich nákupní chování,“ dodal starosta Konvalinka.

Anketu můžete vyplnit do 14. dubna 2021 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace