Konvička: Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu

07.12.2016 12:00

Prohlášení k rezignaci na členství v Alternativě pro ČR 2017

Konvička: Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

K poledni dnešního dne, 7.12.2016, POKLÁDÁM členství v politické partaji Alternativa pro ČR 2017 ("Apači"), kde jsem byl sice zakládajícím, leč řadovým členem, a za kterou jsem letos na podzim kandidoval do Senátu.

K projektu jsem přestal mít důvěru již během senátní kampaně, vše se vyostřilo poté, co se strana dostala do vládního návrhu pozastavení činnosti. Vedení strany nebylo schopno odstranit závažné nedostatky v této věci. Zároveň jsem pozbyl přesvědčení, že sotva založená strana je schopna naplňovat cíle, které si při svém ustavení stanovila. Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu.

Rok 2016 byl pro mě i další odpůrce islamizace naší země překotný a chaotický, zažili jsme velké nadšení i pády a z určitého pohledu se může veškerá snaha jevit jako neúspěšná. Na druhé straně, mnohé z toho, o čem jsme v letech 2014, 2015 hovořili jen v úzkých kroužcích, se mezi tím stalo v politice hlavním proudem. To, že dosud nemáme problémy podobné těm rakouským nebo německým, je částečně i zásluhou asertivity vůči islámu, kterou se do tuzemských politických debat podařilo vnést.

Během dosavadního politického angažmá jsme získal neocenitelné zkušenosti, pochopil jsem věci, o kterých jsem měl dosud jen mlhavé informace. Vím, že obrana svobody před islamizací, ale i před nabubřelým elitářstvím oligarchů, si vyžádá ještě spoustu práce.

Svoje politické či společenské angažmá v žádném případě nekončím. Následující týdny bych rád věnoval intenzívnímu promýšlení způsobů, jak ještě účinněji brzdit mohamedánskou rozpínavost u nás, jak politickému islámu škodit globálně - a jak zlepšit naši zemi. Po novém roce přijdu spolu se spolupracovníky s jasným plánem, co dál. Děkuji všem za dosavadní podporu a přeji hezké Vánoce i Nový rok 2017.

Martin Konvička
V Českých Budějovicích dne 7.12.2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.