Konzervativní strana: Protest proti odhalení sochy Karla Marxe v Trevíru

25.05.2018 9:09

Otevřený dopis velvyslanci Spolkové republiky Německo v ČR

Konzervativní strana: Protest proti odhalení sochy Karla Marxe v Trevíru
Foto: konzervativnistrana.cz
Popisek: Konzervativní strana - logo

Praha, 24. května 2018

Vaše Excelence, vážený pane velvyslanče,

dovolujeme si tímto vyjádřit vážné znepokojení nad odhalením sochy Karla Marxe, jednoho z největších zločinců v dějinách lidstva, ve městě Trevíru ve spolkové zemi Porýní - Falc.

Není rozhodující, že se Karel Marx nesmírného utrpení miliónů nevinných obětí fyzicky neúčastnil. Podstatné je, že si byl zla, které jeho ideologie přinesla, dobře vědom. A najdou-li se další její nositelé, bude tato ideologie přinášet zlo i v budoucnosti. Zločiny, které v praxi na základě jeho učení zrealizovali jiní, přijal Karel Marx bez skrupulí formálně za své. Tím se stal za zlo spáchané jako důsledek jeho ideologie fakticky spoluodpovědným. Akt odhalení sochy je tedy nejen přímo skandální, ale zároveň také implicitně znevažuje a popírá nesmírné utrpení obětí ideologie tohoto levicově extremistického autora.

Konzervativní strana v tomto aktu mimo jiné vidí také urážku všech věřících křesťanů, neboť pronásledování křesťanství bylo a je jedním z hlavních rysů každého režimu postavehého na marxismu - a čím marxističtější režim, tím důslednější a násilnější pronásledování. Socha je totiž odhalena ve městě s hlubokou a významnou historií. Jde, jak pochopitelně víte, o město nejstaršího biskupa severně od Alp (již od třetího století po Kristu), které má od středověku statut města arcibiskupského. Vzhledem k tomu, že se Konzervativní strana programově hlásí k židovsko-křesťanským kořenům a bohatství antické kultury, není nám lhostejná ani urážka všech křesťanských spoluvěřících jak v Německu, tak v celé Evropě. Vždyť křesťanství ve své podstatě přesahuje v solidaritě a ve spolupatřičnosti všechny hranice.

S pozdravem, za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Na vědomí:
Ministerstvo zahraničí České republiky
Velvyslanectví České republiky v SRN
tisk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…