Konzervativní strana píše na vnitro otevřený dopis kvůli "Nočním vlkům"

20.04.2015 19:44

Otevřený dopis Klubu angažovaných nestraníků, Konzervativní strany, Občanského institutu a Pražského Majdanu ve věci plánovaného průjezdu ruského motorkářského gangu "Noční vlci" územím ČR. Adresováno ministerstvu vnitra.

Konzervativní strana píše na vnitro otevřený dopis kvůli "Nočním vlkům"
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Vážený pane ministře,

z otevřených zdrojů je nám známo, že v měsíci dubnu a květnu tohoto roku lze očekávat příjezd jisté specifické skupiny občanů Ruské federace. Podle nám známých informací se má jednat o motorkářský gang „Noční vlci“, jehož členové, domníváme se, představují pro občany České republiky bezpečnostní riziko, jež nelze zanedbat. Zejména se však zjevně jedná o jakousi „odpověď“ na nedávný přesun spojeneckých vojáků Dragoon Ride. Adekvátně jsme přivítali spojence – nyní stejně adekvátně přistupujme k těm, kterým jsou naše spojenectví trnem v oku.

Vyzýváme Vás tímto, vážený pane ministře, abyste zajistil minimalizaci uvedeného rizika a to všemi dostupnými prostředky, počínaje zapojením Bezpečnostní informační služby, přes důslednou hraniční kontrolu a nekompromisní postih zmíněných osob při jakémkoli přestoupení našich zákonů, a vyhoštěním nežádoucích osob konče. Nejsprávnější cestou by pak bylo zabránit jim jen vstoupit na území České republiky - tedy odmítnout jim víza pro Schengenský prostor, či nevydat souhlas k užití komunikace dle zák 13/1997 Sb.

Dovolujeme si v této souvislosti zmínit, že tento motorkářský gang hodlá projet územím také několika okolních zemí, a proto by byla vhodná včasná přeshraniční koordinace s příslušnými složkami spřátelených států.

Lidé, kteří se nepokrytě hlásí k podílu na krocích Ruské federace, které jasně porušují mezinárodní právo a jsou zdrojem války v Evropě, nejsou v České republice vítáni.  Tito lidé se netají ignorací k dodržování předpisů a respektování zákonů; propagaci zločinné komunistické ideologie, byť pomocí symbolů, dokumentuje již jen samotná upoutávka na jízdu po zemích EU – viz: http://cs621627.vk.me/v621627890/19db5/F7E7eMhKrfk.jpgi.
Postup odpovědných orgánů naší země by tomu měl odpovídat.

Budeme rádi, pokud nás i veřejnost ujistíte, že orgány Ministerstva vnitra ČR- zejména  Policie České republiky – jsou  náležitě připraveny. Konkrétní přijatá opatření, s ohledem na povahu věci, nepožadujeme zveřejňovat.

za Klub angažovaných nestraníků, Miroslav Matějka, místopředseda
za Konzervativní stranu, Jan Kubalčík, místopředseda
za Pražský Majdan z.s, Josef Bílek, předseda
za Občanský institut, Roman Joch, ředitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KONS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.