Kořanová (ANO): Informace o Covid pasu, který by mohl usnadnit cestování po Evropě

20.04.2021 4:33

Komentář na facebookovém profilu k pasu ohledně koronaviru.

Kořanová (ANO): Informace o Covid pasu, který by mohl usnadnit cestování po Evropě
Foto: Screen Xtv
Popisek: Poslankyně Barbora Kořanová v pořadu Luboše Xavera Veselého

COVID PASS

Protože se letní turistická sezóna blíží, přináším vám informace o Covid pasu, který by mohl cestování po Evropě usnadnit.

Cílem Evropské unie je najít způsob, jak umožnit cestování co nejbezpečnější a nejjednodušší formou. Aby nikdo nebyl v možnostech cestování diskriminován, přišla Evropská komise s přesnější podobou Covid pasu. Digitální zelený certifikát, pro nás známý jako „Covid pas“ bude mít tři podoby.

Certifikát o očkování, certifikát o negativním testu a certifikát o prodělání onemocnění Covid-19.

Certifikát bude dostupný v tištěné i digitální formě, kdy obě budou obsahovat QR kód a digitální podpis pro zajištění pravosti. Certifikáty budou pro všechny k dispozici zdarma, a to v angličtině a úředním jazyce vydávajícího členského státu.

Ti z vás, kteří dávají přednost organizaci cestovních dokladů v papírové formě bude k dispozici stejně jako těm, kteří dávají přednost digitální formě. V rámci ochrany dat bude certifikát obsahovat pouze základní informace jako jméno a příjmení, datum vydání příslušné informace o očkovací látce/testu/uzdravení a jedinečný identifikátor certifikátu. Tyto údaje lze zkontrolovat pouze za účelem potvrzení a ověření pravosti a platnosti certifikátu.

Cílem Evropské komise rovněž je, aby technické práce i návrh certifikátu byly dokončeny v nadcházejících měsících. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.