Korchová (KDU-ČSL): Školka v Benešově nad Černou se stane plně bezbariérovou

21.02.2022 9:15

Benešov nad Černou čekají i v letošním roce významné investiční akce, které obec naplánovala pokrýt z vlastních prostředků i z dotačních zdrojů.

Korchová (KDU-ČSL): Školka v Benešově nad Černou se stane plně bezbariérovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

 Půjde tradičně o opravy komunikací, ale i významnou investici v místní mateřské školce. Podrobnosti o připravovaných akcích sděluje starostka Veronika Zemanová Korchová. 

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

„Již z kraje roku bude provedena demolice domu čp. 13, kde se bude následně připravovat projekt na nový bytový dům. Bytová politika obcí bude v době velkého zdražování velmi skloňována. Bude nutné se touto záležitostí zabývat, aby lidé z obcí kvůli chybějícímu bydlení neodcházeli,“ líčí starostka. 

„Dále budeme na základě připraveného projektu budovat přístavbu výtahu v mateřské škole, aby se především mohla otevřít třetí třída pro nejmenší děti. Celkově dosáhneme bezbariérového přístupu v celé budově, kterou tak nadále budeme moci plně využívat. Na tuto záležitost jsme ji? v loňském roce žádali o dotaci Ministerstvo financí, ale kvůli převisu žádostí jsme nebyli úspěšní. V letošním roce využijeme vhodného dotačního titulu z Jihočeského kraje,“ vysvětluje starostka Zemanová Korchová.

„Čeká nás pokračování opravy komunikace pod farou, a to zároveň s výměnou vodovodního a kanalizačního potrubí. S tím samozřejmě souvisí i poslední etapa výměny vodovodu od hlavního mostu po křižovatku. A tyto práce dokončíme, znovu vstoupíme do jednání s Krajským úřadem Jihočeského kraje, aby se na další rok naplánovala oprava silnice od křižovatky po most směrem na Černé Údolí,“ dodává starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!