Kordová Marvanová (STAN): Koncem roku z Prahy zmizí všechny automaty v kasínech

05.03.2023 12:28 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyhlášce, zakazující provozování automatů v Praze

Kordová Marvanová (STAN): Koncem roku z Prahy zmizí všechny automaty v kasínech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka a protikorupční aktivistka Hana Marvanová

V roce 2020 jsme v pražském zastupitelstvu schválili vyhlášku, kterou jsem připravila a která zakazuje provozování automatů po celé Praze. Tento rok doběhnou licence, a v Praze už tak herní automaty nenajdete. Je to jednoznačně krok správným směrem. Herny s automaty totiž vedou k závislosti na hazardních hrách a jsou ostudou veřejného prostoru.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

Bohužel se objevují návrhy, jako byl návrh zastupitele Prokopa za ANO, které by mohly směřovat k návratu této nejnebezpečnější formy hazardu do Prahy. Chci proto jako zastupitelka hlídat, aby zastupitelé zachovali zákaz automatů v Praze.

Již minulý rok se mi zároveň podařilo dohodnout s Ministerstvo vnitra a Ministerstvem financí vytvoření pracovní skupiny, která by měla pomoct městům a obcím lépe regulovat hazard. Zejména jsem dohodla, že v souvislosti s omezením hazardu na území hlavního města nedojde k výpadku daňových příjmů díky připravované změně zákona, kterou jsem za Prahu iniciovala.

To bude znamenat, že Praha i po úplném zákazu automatů v kasínech může získat z daní několik set milionů korun, které mohou městské části a město použít na financování sportu a školství. Samozřejmě se to bude týkat i dalších měst a obcí v celé ČR. Je to velký úspěch a děkuji vstřícnému jednání ze strany Ministerstva vnitra a Ministerstva financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.