Korytář: Jak Karel Janeček podpořil a nepodpořil Změnu

22.10.2013 11:20

Vážím si Karla Janečka za mnoho věcí, za dosavadní podporu i založení NFPK. Vážím si ho i za to, že byl ochoten Změně půjčit na rozvoj a přípravu voleb necelé 3 mil. Kč.

Korytář: Jak Karel Janeček podpořil a nepodpořil Změnu
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Jeho vyjádření na aktualně.cz, aby lidé nevolili Změnu, musím ale odmítnout. Pokud Karel Janeček na jedné straně odmítá Změnu jen proto, že se nedomluvila se Stranou zelených a na druhé dovede doporučit ANO i přes to, že má s panem Babišem zkušenost, jak píše, že nedrží slovo, tak pak každý vnímáme řešení současné politické situace asi jinak a každý asi klademe důraz na jiný časový horizont a jiné hodnoty.

Od spoluautora či minimálně mecenáše projektu Pozitivní evoluce bych čekal přece jenom trochu jiný přístup. Čekal bych, že pan Janeček podpoří či nepodpoří jednotlivé strany spíše na základě toto, jaké hodnoty a jací lidé prosazují. Ale očekávání jsou jedna věc a realita druhá.

Pokud si pozorně přečtete vyjádření Karla Janečka, dozvíte se, že nejvíce jej Změna zklamala tím, že nevyslyšela jeho přání, aby se spojila se Stranou zelených. Pokud jsme se nedopustili ničeho horšího než toho, že jsme nevyslyšely přání jednoho člověka, pak se nic hrozného nestalo a myslím, že to je

Změně spíše ke cti. K tomu, proč se tak stalo, bude čas vrátit se po volbách.

Změna není účelový projekt na jedny volby a já jsem rád, že se po dlouhé době podařilo dát dohromady několik menších hnutí, která začala spolupracovat, desítky zajímavých osobností, stovky příznivců a dobrovolníků a snad, to ukáží ale až volby, i nemalý počet voličů.

Já osobně vidím hlavní naději v započatém procesu propojování osobností, které hájí a prosazují veřejný zájem, mají společné hodnoty a začaly vytvářet společný program změn pro  Českou republiku.

Je i na Vás, zda budete volit „menší ZLO“ nebo spíše to, co považujete za „DOBRO“. Mohu Vám slíbit, že ať už volby dopadnou jakkoliv, Změna bude pokračovat dál. Váš hlas pro Změnu tak nepropadne, ale podpoří náš další rozvoj. Na každém záleží, protože Změna nejsem já, ale Změna jsme MY.

Jan Korytář

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Změna

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích