Korytář (ZpL): Věřím, že petici podepíší i Liberečané, kteří mě nemají zrovna v oblibě

30.09.2016 6:33

Změna spouští petici za to, aby Liberec přestal být diskriminován oproti jiným městům při rozdělování daňových příjmů. Jde o součást kampaně Jana Korytáře za změnu zákona o rozpočtovém určení daní. Pokud by měl Liberec stejné podmínky jako o něco větší Plzeň, přineslo by to ročně do jeho rozpočtu až 800 milionů, které nutně potřebuje.

Korytář (ZpL): Věřím, že petici podepíší i Liberečané, kteří mě nemají zrovna v oblibě
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Na jednoho občana totiž stotisícový Liberec ročně získává 11 700 Kč, zatímco Plzeň 20 200 Kč. Vůči Liberci a podobně velkým krajským městům je to velmi nespravedlivý přepočet, jelikož plní stejné funkce a mají stejnou infrastrukturu a vybavení, jen jsou o něco menší.

„Liberec peníze od státu nutně potřebuje. Vnitřní dluh na zanedbaných silnicích a splátky dluhu po ODS činí přes 6 miliard. Dříve to tak nebylo vidět, protože město prodávalo svůj majetek. Tento zdroj příjmů však vyschnul. Tak velký dluh nemůže Liberec ze současných příjmů nikdy splatit,“ říká Jan Korytář a dodává: „Věřím, že petici podepíší i Liberečané, kteří mě nemají zrovna v oblibě. Jde totiž o peníze pro celé město. Tady by mělo jít stranou, kdo je modrý, zelený či oranžový.  Čím více lidí petici podepíše, tím větší váhu bude mít.“

Petice bude probíhat dlouhodobě a bez ohledu na výsledek senátních voleb.

Petici je možné podepisovat elektronicky nebo fyzicky. Petiční arch je ke stažení na stránkách www.jankorytar.cz/800milionu, kde je možné připojit také elektronický podpis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…