Košan (ODS): Proč kandiduji do Poslanecké sněmovny

16.09.2013 17:41

Do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR kandiduji z přesvědčení, že uplatnit své názory může kdokoli z nás pouze na základě svěřené důvěry občanů. Jsem konzervativně založený člověk a realista, který se vždy snaží o prosazení funkčních řešení.

Košan (ODS): Proč kandiduji do Poslanecké sněmovny
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR kandiduji z přesvědčení, že uplatnit své názory může kdokoli z nás pouze na základě svěřené důvěry občanů. Jsem konzervativně založený člověk a realista, který se vždy snaží o prosazení funkčních řešení. Pevně věřím, že náš stát má dostatek schopných lidí na to, aby dokázal být suverénním státem uprostřed Evropy.

Vystudoval jsem Stavební fakultu ČVUT a pracuji v oblasti dopravy a dopravní infrastruktury. Několik let se angažuji v komunální politice v Praze, zejména na Zbraslavi, kde jsem opozičním zastupitelem a členem Kontrolního výboru. Do nedávna jsem hájil z pozice předsedy Dopravní sekce Hospodářské komory ČR malé a střední podnikatele oponenturou legislativy či spoluprací na zmapování podnikatelského prostředí v dopravě.

Do poslaneckých lavic kandiduji s velkou pokorou i elánem. Jsem si vědom, že každý poslanec je pouze jeden z dvou set. Sám nezmůže nic. Proto jsem rád, že kandiduji jako součást rozmanitého týmu výjimečných lidí, skvělých osobností s různými přednostmi a schopnostmi. V týmu, který drží při sobě a chce uspět. I ve sportu jsem vždy preferoval týmovou hru, založenou na sounáležitosti, komunikaci a výkonu všech spoluhráčů. Proto jsem se rozhodl, že chci být součástí tohoto týmu.

Seznam priorit, které chci prosadit v případě zvolení, vycházejí zejména ze zkušeností, vzdělání a přesvědčení z těchto činností. Neobsahují celé spektrum otázek, kterými se poslanec musí zabývat. Jedná se o priority v pěti oblastech, které jsou mi nejbližší. Tyto teze budu postupně zveřejňovat na svých webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Košan - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…