Koskuba (ČSSD): Doprava v Praze? Dopis radním...

25.10.2015 12:16

Dopis Radě hlavního města Prahy ve věci dopravy v Praze:

Koskuba (ČSSD): Doprava v Praze? Dopis radním...
Foto: Hans Štembera
Popisek: MUDr. Jiří Koskuba, primář Interního oddělení Nemocnice Na Bulovce

Vážená Rado HMP,

dovolte mi, jako poslanci PS PČR za HMP, obrátit se na Vás se skromným podnětem. Má svůj důvod v každodenních tristních osobních zkušenostech s dopravou v části HMP, kde žiji. Pomiňme, prosím, jakékoliv populistické hodnocení ceny projektu „Blanka“. Přestože jde jistě o obludnost. Ale nyní opakovaně v médiích slyším o enormních dopravních problémech v oblastech Prahy nejen jako je Pankrác, nově i Dejvice. Ve vší úctě, jako by neexistovala „má“ Praha 9, Praha 14.

Kdysi existovalo rčení: „Všechny cesty končí v Římě“. Doba však pokročila a v HMP nově platí, že všechny cesty končí v Hloubětíně. Zda je to po otevření Blanky ještě daleko horší než dříve, ponechávám na přešetření odborníků. Skutečných odborníků, existují-li vůbec. Já však každý den vidím, že to tak prostě je.

Proto bych uvítal Vaši informaci, jak tuto situaci hodláte v nejbližší době efektivně řešit. Jedná se o každodenní kolony včetně kamionů na problematických křižovatkách Cínovecká - Kbelská, Kbelská - Kolbenova, Kbelská - Poděbradská a v sousední městské části Průmyslová - Českobrodská. Autora zvláště pro kamiony neskutečně problematického odbočení z Kbelské na Novopackou, vyvolávající několikakilometrové kolony, pak jistě „vyznamenáte“ nějakou anticenou. Má-li ji HMP k dispozici. K odůvodnění postačí, když se v dopravní špičce přijedete podívat.

V zájmu svém vlastním, ale i mých spoluobčanů se budu těšit na Vaši reakci. Na Radu HMP jako celek se obracím i proto, že kupř. samotná paní primátorka mi na můj dopis z dubna t.r. dosud neodpověděla. A dovoluji si můj dopis dát i na vědomí kolegům ze ZHMP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…