Kostka (KSČM): A co Kurdové, ti by si nezasloužili?

10.03.2015 6:32

Rada města Kroměříže se rozhodla vyvěsit poprvé v historii města vyvěsit takzvanou tibetskou vlajku, tedy vlajku, kterou užívá tibetská exilová vláda. Vlajka má údajně vyjadřovat podporu lidských práv nejen Tibeťanů.

Kostka (KSČM): A co Kurdové, ti by si nezasloužili?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Seminář pořádala KSČM

Musím konstatovat, že s vyvěšením vlajky se neztotožňuji. Ne však proto, že bych Tibeťanům nepřál ochranu jejich lidských práv, naopak. I ten samostatný stát bych jim přál, ne že ne. Chápu, že chtějí nezávislý stát na Číně, stejně jako naši předci chtěli Československo nezávislé na Rakousku.

Nicméně Tibeťané nejsou jediný národ, který nemá vlastní stát. Nejsou ani jediným národem, kterému je upírána řada lidských práv. A v žádném případě nejsou národem, kterému by lidská práva byla upírána nejvíce. Proč se vyvěšuje vlajka zrovna Tibeťanů, kde jsou ostatní národy žijící v útlaku?

Mnohem blíže Evropě žije kurdský národ. Národ, který již ve své historii prožil mnohá příkoří. Např. v Turecku byl dokonce zakazován kurdský jazyk. Zvláště v současné době trpí Kurdové pod nadvládou tzv. Islámského státu. Nesou také největší tíhu odporu proti němu. A je potřeba jim za to děkovat, protože Islámský stát je velmi nebezpečná entita zneužívající vlastní výklad islámu k podpoře likvidace všeho humanistického. Tato entita ohrožuje nás všechny.

Možná by si i takový národ, jako jsou Kurdové, občas zasloužil vyvěsit svou vlajku. Přesto se jejich vlajka nikdy nevyvěšuje. Nejsou na světě jen Tibeťané. Neříkám to proto, že mi v sobotu v noci jeden Kurd prodal velice dobrý kebab. Ale vidím, co Kurdové dělají a co pro nás všechny znamenají... Prosím všechny, aby jim za to děkovali.

Ing. Michal Kostka

  • KSČM
  • Poctivě, s odvahou, za to, aby se věci dělaly lépe...
  • kontrolní výbor

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…