Kotilínek (Úsvit): Zdravý rozum zvítězil nad tupými škrty. Babiš finanční úřady rušit nebude

02.09.2015 22:46

Dnes proběhlo na ministerstvu financí jednání o rušení finančních úřadů, resp. jeho 23 územních pracovišť, mezi ministrem Babišem, starosty dotčených měst a zástupci Svazu měst a obcí.

Kotilínek (Úsvit): Zdravý rozum zvítězil nad tupými škrty. Babiš finanční úřady rušit nebude
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Kraslic Roman Kotilínek

Plánem ministerstva, bylo zrušit přes deset procent finančních úřadů. Škrtání se mělo navíc uskutečnit bez předchozího projednání s příslušnými obcemi.

„Jsem velmi rád, že se nám povedlo přesvědčit ministra Babiše o tom, že takové škrty by znamenaly velké snížení komfortu pro občany. Výrazně by se prodloužily dojezdové doby. Za peníze, které státu platíme na daních, mají občané nárok na dostatečný servis,“ říká starosta města Kraslice na Sokolovsku Roman Kotilínek (Úsvit), kde mělo k rušení územního pracoviště finančního úřadu také dojít.

„Jsem velmi rád, že mohu oznámit občanům, že se pobočky rušit nebudou. Přesvědčili jsme ministra, že služby občanům mají být zachovány. U nás ve městě tak úspory budou znamenat jen přesun úřadu do menších prostorů. Místo celého patra se pobočka zmenší na dvě místnosti, které budou zřejmě na radnici. Výrazně se tím ušetří a servis pro občany i otevírací doba zůstane zachována. Zdraví rozum zvítězil nad tupými škrty,“ oznámit starosta Kotilínek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…