Koudelka (Trikolóra): Babiši, nejsme všichni Češi

17.11.2019 16:01

Premiér Andrej Babiš v pražském Národním muzeu 17. 11. 2019 prohlásil, že jsme všichni Češi. Myslel-li tím občany státu, lhal.

Koudelka (Trikolóra): Babiši, nejsme všichni Češi
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Čech nejsem. A cítí tak statisíce příslušníků jiných národů - Moravanů, Slezanů, Slováků, Poláků a dalších žijících v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Andrej Babiš se zachoval stejně přehlíživě k menšinovým národům, jako maďarští grófi do roku 1918 k Slovákům politikou jednotného uherského národa. Obdobně se chovají madridští vládci prosazováním koncepce jednoho španělského politického národa i za cenu dlouholetého žalářování bojovníků za práva katalánského národa na sebeurčení.

Andreji Babišovi vyčítají, že během 17. 11. 2019 vyměnil kravatu v barvách trikolóry. Prý měl původně ruskou bílo-modro-červenou a až později barvy České republiky - bílo-červeně-modrou. Ovšem jako Slovák užil, možná nevědomky, barvy slovenské. Slovenská trikolóra má stejné řazení barev jako ruská.

(Jak vznikla Trikolóra ZDE

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice