Koudelka (Trikolóra): Bojujeme s chřipkou, ale za jakou cenu

15.03.2020 10:15

Na následky tradičních druhů chřipky u nás ročně umírá až přes tisíc lidí. Jde především o lidi starší a nemocné, kdy se zkomplikuje jejich zdravotní stav.

Koudelka (Trikolóra): Bojujeme s chřipkou, ale za jakou cenu
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Na světě ročně v důsledku tradiční chřipky umře několik set tisíc lidí. Tedy počet nakažených i mrtvých je u tradiční chřipky podstatně vyšší než u nového koronaviru - čínské chřipky. Přesto jsou nesrovnatelná opatření zasahující do práv lidí.

Koronavir aktivoval spící pravomoci státu v oblasti veřejného zdraví a hygieny. Jen lidé zabývající se správním právem věděli, jaká rozsáhlá práva má u nás stát v možnosti omezit svobodu pohybu formou karantény a uzavření celých oblastí. Taková práva má i veterinární správa v případě šíření zvířecích nemocí. Stát se musí chránit před nebezpečnými nákazami.  Nyní se projevilo, že jedním z nejsilnějších ministrů, který může zakázat lety, rušit společenské akce a uzavřít lidi do plošné karantény, je ministr zdravotnictví. Ovšem razantní opatření uzavírání celých oblastí a plošné karantény vznikly historicky proti velkým nákazám spojeným s rozsáhlou úmrtností - původně mor, později cholera, úplavice .

Lidé jsou smrtelní a umírají. S tím musíme žít. Ale lidé umírají na značné množství chorob a v nepoměrně větším množství se umírá na jiné choroby, včetně přenosných, než je koronavir. Více jich zemře při dopravních nehodách a zakážeme snad kvůli tomu auta? A více jich zemře na běžnou chřipku, která doprovází lidstvo od nepaměti.

Boj proti koronaviru doprovází největší omezení svobody lidí od roku 1989 v Evropě. Plyne z něj poučení, že budoucí nástup totality může být spojen právě s bojem proti nějaké zákeřné nemoci. A to je přece pro obecné dobro. Nebo ne? I Hitler si nechal schválit posílení pravomocí vlády zmocňovacím zákonem po požáru Říšského sněmu a boj proti žhářům je přece také pro obecné dobro.

Porovnejme projevy Grety Thunbergové v OSN i Europarlamentu a Adolfa Hitlera v Říšském sněmu a udělejme si úsudek každý sám. Porovnejme si počty úmrtí na různé choroby, včetně tradiční chřipky a koronaviru, a srovnejme vládní opatření zasahující život lidí u nás i jinde. Ekonomové již vyčíslují, co nás bude koronavir stát hospodářsky. Považuji však za nejvyšší cenu to, jak se stát naučí používat znovu objevené nástroje regulace pro omezení práv člověka.

Převzato z profilu politika

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…