Kováčik (KSČM): Nezvládnutá derniéra Rusnokovy vlády

23.01.2014 19:26

Rusnokova vláda odchází s velmi smutným posledním rozhodnutím, protože se rozhodla vydat negativní stanovisko k návrhu na vyhlášení referenda o církevních restitucích.

Kováčik (KSČM): Nezvládnutá derniéra Rusnokovy vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Když padla Nečasova pravicová vláda, byl příchod Rusnokova dočasného kabinetu vnímán jako úleva od toho nejhoršího. Nová vláda, ač nebyla zdaleka ideální, byla ale vnímána aspoň jako jakési zatažení záchranné brzdy, aby už nedocházelo k dalším excesům a zabránilo se dalším škodám.

Jednou z největších nehorázností Nečasovy vlády bylo protlačení církevních restitucí proti vůli většiny občanů za každou cenu. Miliardové výdaje v kontrastu se škrtáním na investicích a zvyšováním DPH. Dát možnost občanům rozhodnout je nejlegitimnější řešení tohoto pomníku minulé vlády. Už dnes se ukazuje na mnohých případech, že naturální část restituce je předmětem okamžitého byznysu, který, ač nechci příliš spekulovat, mohl být už dopředu dojednán. Bohužel Rusnokova vláda na pravděpodobně posledním jednání svou roli nezvládla a poskytla tak argument pro stoupence restitucí v Parlamentu.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.