Kováčik (KSČM): Nové Česko a žába v horké vodě?

17.07.2020 4:31

Bajky jsou jedna věc a realita druhá. V bajkách nacházíme rozuzlení záhad i skryté rady. V běhu života však bajky ani pohádky příliš nepomohou.

Kováčik (KSČM): Nové Česko a žába v horké vodě?
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Pavel Kováčik

Je úsměvná shoda programu ČSSD s tím, co KSČM dlouhodobě prosazuje. Naším cílem je postupnými kroky docílit optimálního stavu v naší zemi, abychom nemuseli mít obavu o důstojný život. Nechceme nové Česko, ale stabilní a bez výkyvů se chovající stát.

Stabilní zdravotnictví, stejně kvalitní a dostupné pro všechny, je pro KSČM samozřejmost. Nikdy jsme se nepodíleli na kupčení s vodou. Mým dlouhodobým cílem je vrátit vodu do vlastnictví obcí, měst a státu. Prosazení jedné zdravotní pojišťovny jsme řešili i v rámci vládní tolerance. Bydlení je kapitola, která je v našich programech dlouhodobě, a to i se zřetelem na malé obce a města.

Nevšiml jsem si, že by ČSSD například tyto body našeho programu podporovala, přestože i v minulých letech byla vládní stranou. Nikdy nijak výrazně nevystoupila proti převodu vody, ve většině případů do zahraničí. Dnes tedy bude napravovat své minulé přehmaty.

Jen doufám, že vše neskončí v oblasti bajek, v tomto případě by to bylo hloupé řešení, navíc také další zklamání pro většinu z nás. Česká republika je překrásnou zemí v srdci Evropy. Není třeba nové Česko, je třeba pro to současné, a především pro jeho občany, skutečně poctivě pracovat. Jsou-li spokojeni lidé, prosperuje i stát.

Své cíle hledejme v realitě, ne v bajkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.