Kováčik (KSČM): Přehazování odpovědnosti v podání Bohuslava Sobotky

12.03.2017 7:34

Premiér Bohuslav Sobotka po měsících od krajských voleb přišel s analýzou, proč byla ČSSD v těchto volbách neúspěšná.

Kováčik (KSČM): Přehazování odpovědnosti v podání Bohuslava Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Jako hlavního viníka označil regiony a politiky místních úrovní. Materiál, který mu jistě připravil jeho početný tým státem placených poradců, tak hlavně opomíjí, že by tam třeba mohl být nějaký podíl viny jeho jako předsedy vlády a předsedy strany.

Doporučit mu pouze můžeme, aby se zaměřil na skutečné problémy spočívající především v tom, že před minulými parlamentními volbami naslibovali lídři ČSSD řadu změn, které pro občany učiní, ale nějak na ně úplně zapomněli a dali přednost vládním křeslům. Od chvíle, kdy obsadili ministerstva a úřad vlády, tak měli mnoho času se nějak předvést. Teď se za zpackané krajské volby snaží mezi sebou přehazovat odpovědnost.

Co ale udělali s církevními restitucemi, které slíbili zrušit? Nic. Slíbené sektorové daně na banky nejsou, přitom by mohly pomoct financovat kupříkladu opravdové navýšení důchodů, jež by kompenzovalo neustále narůstající ceny potravin. Dluhový byznys a následný byznys s exekucemi funguje dál. Startovací byty pro mladé rodiny v nedohlednu. V případě imigrantů sice ČSSD formálně odmítá nerealizovatelné kvóty, ale fakticky se stará o jejich nenápadné přijímání.

Dále je tu nevysvětlená role Sobotky v privatizaci OKD. Seznam takovýchto věcí by vydal na hodně stránek. I toto jsou příčiny neúspěchu v krajských volbách, i když se Sobotka snaží celý problém ve své analýze alibisticky hodit na jiné. Současná sociální demokracie ve svých faktických krocích není levicovou stranou, nehájí slabší, práva zaměstnanců, menších firem a tradičních zaměstnavatelů. Spíše je stranou, která hlavně dbá o lobbistické zájmy velkých korporací, bank a navázaných některých neziskových organizací s neprůhlednými záměry a hospodařením.

Na poslední chvíli teď před volbami předkládá témata, která celé volební období opomíjela. Mnohé z nich jsou návrhy, které KSČM předkládala a ČSSD je ignorovala. Teď už ví, že je neschválí a hraje falešnou hru s občany. Vysvědčení obdrží na podzim v parlamentních volbách a známkovat budeme všichni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…