Kovářová (STAN): Bez myslivců, rybářů, včelařů, zahrádkářů... bez nich by to nešlo

27.05.2022 15:09 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu o tradiční výstavě Natura viva

Kovářová (STAN): Bez myslivců, rybářů, včelařů, zahrádkářů... bez nich by to nešlo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Místopředsedkyně STAN Věra Kovářová živě

Včera jsem byla na zahájení tradiční výstavy NATURA VIVA v Lysé nad Labem, která je věnována právě myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě, byla dnes zahájena. A letos je to její dokonce již 27. ročník. Někdo může za mysliveckou činností vidět trofeje, paroží, výborné maso a jídlo. To stejné platí u rybářů, a tak trochu asi i u včelařů, zahrádkářů a dalších. Já za jejich prací vidím spolkovou činnost, scházení se lidí a pořádání akcí. Je to zkrátka způsob života, který ze shluku domů, stavení, cest, silnic a návsí dělá skutečnou obec.

Neumím si představit české obce a vesnice bez myslivců, rybářů, včelařů, stejně jako bez dobrovolných hasičů nebo divadelních ochotníků či sokolů a sportovců. Čím více spolkového života někde nacházíme, tím pevnější tam vidíme společenské vazby, tím zajímavější je tam společenský život.

Nemalou část svého života jsem žila a konec konců stále žiji na vesnici. A moc dobře vím, že hon či lov nebo stáčení medu, sklizeň ovoce či zeleniny jsou odměnou za dlouhou a nelehkou práci v lese, u vody, se včelami. Že ta odměna nepřichází sama od sebe. Musí nejprve příridě hodně dát, aby od ní dostali něco zpět.

Výstava NATURA VIVA nabízí nejen podívanou či nákup potřebného vybavení, ale já ji vnímám i jako oslavu práce pro přírodu. Výstava potrvá až do neděle. A co je zajímavého na programu? To najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…