Kožušník (ODS): Skryté vady nařízení o roamingu

03.04.2014 16:55

Evropský parlament na svém zasedání v Bruselu zrušil k polovině prosince 2015 účtování roamingových služeb. Podle českého europoslance Edvarda Kožušníka se však jedná o populistické gesto, kterým se europarlament snaží před blížícími se volbami zvýšit svou popularitu.

Kožušník (ODS): Skryté vady nařízení o roamingu
Foto: ods.cz
Popisek: Europoslanec Edvard Kožušník

„V minulosti Parlament dokázal schválit nařízení o euroroamingu a do tří měsíců začalo platit. Nyní se roaming ruší, avšak účinky občané pocítí až za rok a třičtvrtě. Občané však z titulků novin mohou nabýt falešný dojem, že už na letošní dovolené ušetří za telefonování. Klidně se mohlo se schválením počkat až na příští europarlament," podotýká Kožušník a upozorňuje tak na to, že evropské nařízení bylo ušito horkou jehlou, jen, aby se stihlo schválit před volbami.

„Občanům se již neříká, že operátoři budou u roamingu moci uplatňovat doložku o přiměřeném využívání roamingu, tedy hovory, SMS a data, která budou vyčerpána nad limit stanovený operátorem, se zpoplatní vysokými roamingovými poplatky. Stejně tak se občanům zatajuje skutečnost, kdy nařízením telekomunikační operátoři získali pravomoc řídit provoz v síti tak, že budou moci použít výmluvu pro omezení rychlosti internetu či blokování některých mobilních aplikací například pro internetové volání jako je skype či pro streamované video. Operátorům bude stačit se vymluvit, že tento krok učinili, protože předcházeli přetížení sítě. Pokud by hlasování bylo jen a pouze o zrušení roamingu či o zjednodušení podnikání v oblasti elektronických komunikací, kterých se také dotýká, nepochybně bych jej podpořil, avšak to, že se do něj podařilo protlačit ustanovení o potlačení síťové neutrality a umožnilo se operátorům určovat, které internetové služby používat občané mohou a které nikoliv, mě donutilo hlasovat proti tomuto nařízení," dodal Kožušník. Ten jako jediný český europoslanec nepodpořil svým hlasováním projednávané nařízení.?

Edvard Kožušník

  • ODS
  • Svět není ani černý ani bílý
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…