Křenek (BOS): Stanovisko Ústřední rady hnutí BOS ke "Globálnímu paktu OSN o migraci"

04.11.2018 22:23

V nejbližších dnech bude vláda ČR projednávat své stanovisko ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“, které následně předá do Poslanecké sněmovny ČR k dalšímu projednání.

Křenek (BOS): Stanovisko Ústřední rady hnutí BOS ke "Globálnímu paktu OSN o migraci"
Foto: plzen.cz
Popisek: Věstislav Křenek

Stanovisko Ústřední rady hnutí BOS ke "Globálnímu paktu OSN o migraci"

Již delší dobu se znepokojením sledujeme vývoj migrace do evropských zemí a reakci EU, ale také některých našich politiků na tyto procesy. V posledních letech však začala rozvíjet své aktivity i OSN. Pod pláštíkem takzvaných „nezávazných smluv (např. Marrákešská deklarace)“ připravila OSN „Globální pakt OSN pro migraci“, který bude projednán v prosinci tohoto roku v Marrákeši.

Tento Globální pakt může mít katastrofální dopad na všechny cílové země, kam míří migrační vlna. Stírá totiž rozdíl mezi legální a nelegální migrací. Ve své podstatě legalizuje porušování zákonů suverénních států, které si chtějí sami rozhodovat o tom, kdo bude žít na jejich území. Zároveň je to nástroj pro ještě větší zbídačení zemí, odkud migrační vlny zaplavují Evropu i USA. Vždyť migranti se nerekrutují z těch nejvíce postižených lidí, ale naopak, z těch vzdělanějších a schopnějších. Ti totiž mohou získat prostředky pro různé převaděčské organizace, které parazitují na lidském neštěstí. Ne, ti nejbídnější, kteří doma umírají hlady.

V nejbližších dnech bude vláda ČR projednávat své stanovisko ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“, které následně předá do Poslanecké sněmovny ČR k dalšímu projednání.

Členové Ústřední rady politického hnutí BOS se seznámili s dostupnými materiály ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“ a konstatují, že OSN nepochopila svou úlohu v oblasti migrace. Místo toho, aby vytvářela systémové podmínky pro zlepšení situace v nejvíce postižených zemích, chová se jako koloniální země z 19. století a „vysává“ z těchto zemí lidský potenciál, který by měl být nadějí těchto zemí pro změnu k jejich lepší budoucnosti.

„Globální pakt OSN o migraci“ je údajně nezávaznou deklarací, ze které signatářům neplynou žádné povinnosti. Klademe si tedy otázku, proč se tato deklarace vůbec projednává a podepisuje? Nebylo by lepší věnovat se efektivnějšímu způsobu boje s chudobou a migrací přímo v takto postižených zemích, nebo je zde jiný, skrytý záměr?

Podstatu „Globálního paktu OSN o migraci“ zřejmě už pochopily takové země, jako USA, Maďarsko, Austrálie a Rakousko, které daly jasně najevo, že k takovému „Globálnímu paktu“ nehodlají přistoupit. Další země, jako např. Chorvatsko, Dánsko, Polsko a Japonsko se k takovému kroku chystají. Měli bychom si z těchto zemí, které odmítají tento „Globální pakt OSN o migraci“ vzít příklad.

Ústřední rada hnutí BOS podporuje záměr premiéra vlády ČR, aby naše země nepřistoupila ke „Globálnímu paktu OSN o migraci“ a vyzývá zákonodárce v Poslanecké sněmovně ČR, aby přistoupení k tomuto „Globálnímu paktu OSN o migraci“ zamezili.

Praha, 3. listopadu 2018

Ústřední rada politického hnutí BOS

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).