Krkoška (ANO): Výtěžek veřejné sbírky je určen pro sedmnáctiletého Dominika

21.08.2017 17:55

Krajský úřad letos rozšířil gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko o charitativní rozměr

Krkoška (ANO): Výtěžek veřejné sbírky je určen pro sedmnáctiletého Dominika
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jan Krkoška

„Ve spolupráci se spolkem Madleine jsme se rozhodli, že akce, kterou kraj každoročně připravuje a je hojně navštěvovaná, může pomoci dobré věci. V průběhu konání letošního gastrofestivalu v Karlově Studánce tak mohli lidé přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek byl určen sedmnáctiletému Dominikovi z Železné ve Vrbně pod Pradědem. Ten bojuje s komplikovaným zdravotním postižením a je odkázán na pomoc okolí,“ říká náměstek hejtmana MSK Jan Krkoška.

Lidé nakonec přispěli do sbírky částkou 13,219 korun, Vrbno pod Pradědem se připojilo k této sbírce dalšími 10 tisíci korunami. Výtěžek sbírky z gastrofestivalu předal Dominikovi a jeho mamince náměstek Jan Krkoška.

„Myslím, že pokud člověk může pomoci dobré věci, třeba jen symbolicky, měl by to udělat. Lidská solidarita dokáže mnohé změnit: v tomto případě pomůže Dominikovi i jeho mamince zkvalitnit život, protože finance využijí pro bezbariérovou přestavbu koupelny, kterou potřebují,“ dodává náměstek Jan Krkoška s tím, že stavební firma z Vrbna pod Pradědem navíc nabídla Dominikově rodině zdarma materiál na přestavbu koupelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…