Krnáčová (ANO): Děkuji hasičům za zvládnutí nedávné vichřice

21.12.2017 22:17

Za skvěle zvládnuté zásahy při vichřici, která se Prahou prohnala v neděli 29. října, dnes primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová a radní hl. m. Prahy Libor Hadrava ocenili příslušníky Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy.

Krnáčová (ANO): Děkuji hasičům za zvládnutí nedávné vichřice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

„Chtěla jsem hasičům poděkovat nejen za to, jak zvládli nedávnou vichřici, ale i za jejich dlouhodobou službu hlavnímu městu. Jejich práce si nesmírně vážíme, a já jsem velmi ráda, že jsem jim to mohla dnes říci i osobně,” uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

„Hasiči hlavního města Prahy i dobrovolní pražští hasiči, se během větrné kalamity na pražském území, museli vypořádat s řadou závažných situací a překážek. Velmi dobře vím, s jakým nasazením si při jejich řešení počínají, neboť výjezdů s nimi se někdy účastním osobně. Během vichřice jejich úsilí nebylo možné bezprostředně sledovat, protože do ohrožených lokalit byl přístup zakázán. Jejich profesionalita, s níž pomáhají a chrání veřejnost, zde však byla opět ryze profesionální a zcela příkladná. Veřejné poděkování a ocenění i za přítomnosti paní primátorky, je proto zcela na místě,“ dodal radní Libor Hadrava.

Od nedělního rána 29. 10. 2017 do 17:00 hodiny zasahovali hasiči na území Prahy u více než 400 událostí spojených se silným větrem. Nejhorší situace byla v Praze kolem poledne, kdy vítr zesílil. V terénu byly prakticky všechny profesionální i dobrovolné jednotky. Operační středisko bylo značně přetížené.

Ve většině případů se jednalo o popadané stromy, uvolněné plechy a poškozené střechy. Ve střední části Průmyslového paláce strhl vítr střešní krytinu. Před příjezdem hasičů byl objekt evakuován, hasiči následně budovu zajistili a předali ostraze objektu. Celý areál pražského Výstaviště byl uzavřen. V ulici V jezírkách došlo k pádu lešení na činžovním domě do ulice, kde bylo poškozeno několik osobních vozidel. Na Žižkově náměstí pak hasiči uvolnili poškozené plechy na střeše domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…