Krnáčová (ANO): Dvorecké stráně se staly přírodní památkou

18.05.2017 8:36

Rada hl. m. Prahy schválila zřízení přírodní památky Dvorecké stráně včetně ochranného pásma. Důvodem vyhlášení zvláště chráněného území je zachování této z ekologického hlediska velmi cenné lokality a její ochrana před možnými negativními zásahy.

Krnáčová (ANO): Dvorecké stráně se staly přírodní památkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Unikátní místa je třeba chránit a na Dvoreckých stráních evidujeme mnoho vzácných živočichů a rostlin,“ řekla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová

Přírodní památka leží v katastrálním území Podolí, ve svahu nad ulicí Jeremenkova. Území navrhované přírodní památky má rozlohu přibližně 3,8 hektaru a předmětem ochrany je stepní fauna bezobratlých vázaná na teplomilná společenstva rostlin. Jižně orientovaná stráň je pokrytá vegetací mozaikovitého charakteru, kde se střídají rozvolněné smíšené lesní porosty a výslunné stepní stráně a trávníky s porosty keřů. Vzhledem k orientaci a charakteru geologického podloží zde vznikla cenná společenstva teplomilných druhů rostlin a živočichů, zejména hmyzu.

„Pražská příroda je mimořádně pestrá, mezi srovnatelně velkými městy v Evropě zcela výjimečná. Ještě stále „je co vyhlašovat“, což ale není vůbec jednoduché. Chce to silnou politickou vůli. Za posledních osm let byly vyhlášeny jen dvě přírodní památky (vedle modřanských tůní jen malé skály uvnitř areálu zoologické zahrady), tak jsem ráda, že se nám podařilo dostat pražskou ochranu přírody zase o další krok vpřed,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…