Krpel (SPO): Nezávislý tisk?

29.12.2016 9:15

"Nezávislý tisk dle Johna Swintona"

Krpel (SPO): Nezávislý tisk?
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Na počest prominentního novináře J.Swintona byl pořádán banket. Někdo, kdo jej neznal, chtěl pronést přípitek nezávislému tisku. Swinton své kolegy zaskočil reakcí:

"U nás neexistovalo a neexistuje nic, co by se dalo nazvat nezávislým tiskem. Víte to stejně  jako já. Mezi námi novináři není nikdo, kdo by si dovolil upřímně psát své názory, a i kdyby, tiskem  by nikdy neprošly. Sám jsem placen za to, abych své názory čestně držel mimo stránky novin, pro které pracuji. Ostatní z Vás pobírají podobné mzdy za podobnou práci, a kdokoliv by byl takový blázen, že by psal o svém poctivém mínění, skončil by na ulici. Kdybych svůj svobodný názor zmínil v jediném vydání, do jednoho dne bych byl bez práce. Náplní žurnalismu je ničení pravdy a otevřená lež, překrucování skutečnosti, pohana, patolízalství, úplatnost a prodávání své země a spoluobčanů každodenním chlebem.To víte vy i já, tak co je to za naivitu připíjet nezávislému tisku? Jsme nástroje a služebníci mocných, stojících v zákulisí, a tančíme, jak oni pískají. Naše možnosti, talent i životy jsou zcela jejich majetkem. Jsme prostituti intelektu."

Jak lze potom očekávat objektivitu v novinářském hodnocení našeho pana prezidenta?         

Mgr.Tomáš Krpel
předseda MO SPO Frýdek-Místek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…