Krumer (SPO): Je to opravdu povedená koalice

05.06.2017 9:39

Koalice Starostové a nezávislí a KDU-ČSL, podpora vědy Křesťanskými demokraty? Opět Herman, nyní i s Bělobrádkem k sudetskému landsmančaftu, chybí sebereflexe a poučení z minulosti. Kdo je viníkem teroristických útoků?

Krumer (SPO): Je to opravdu povedená koalice
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Je to opravdu povedená koalice.

Spojili se, aby vyhráli volby. Koalice Starostové a nezávislí a KDU-ČSL. Starostové? Není to zneužití názvu? Proč zatahují do této hry starosty, když většina starostů nemá s nimi nic společného a uráží je spojení s politickým cestovatelem Gazdíkem, jak je vidět na preferencích této strany. Spíše se divím, že toto jméno strany bylo MV ČR zaregistrováno. Anebo je to jinak. Název je od toho, že jsou to starostové, kteří se starají o svoje dobré bydlo ve sněmovně a v politických funkcích. To je jediný důvod k zaregistrování. Nezávislí, to jsem pochopil. Jsou to politici, kteří jsou nezávislí na názorech občanů a na plnění volebních slibů. Také jejich koaličního partnera KDU-ČSL jsem po jejich sjezdu pochopil lépe. Po vystoupení pana Bělobrádka jsem byl sice v rozpacích, když převážně šlo o slohové cvičení, bez východisek.

To, že programem této strany je také preference a podpora inovací a vědy, to u Křesťanských demokratů sedí. Jsou v současné a byli ve většině minulých vlád, tak proč něco pro to neudělali již dříve? Nyní, před volbami, opět slibují a jedna z jejich proklamovaných priorit je věda. Učebnicí křesťanské církve je Bible. Pokud by křesťané dostáli svému názvu, učení Bible a přesvědčení, tak jejich věda je, že svět stvořil Bůh, nedáš-li odpustky, budeš se smažit v pekle, na pannu Marii sestoupil duch svatý, její neposkvrněné početí a nanebevzetí. Chudák věda. Ta s podporou Bělobrádka dopadne. Když něco neumějí vysvětlit, tak konstatují, že se stal zázrak. Zázrak by se také stal, kdyby občané jejich slibům opět uvěřili a ve volbách jim dali svůj hlas.

Nemám nic proti křesťanům, ať si každý věří, čemu chce a nevnucuje svoji víru druhým. Ti skutečně věřící křesťané dělají také dobrou práci v pomoci nemocným a nemohoucím spoluobčanům. Ti ale nedělají politiku.  Ale dělat z víry politiku, to se nehodí. Politiku ze svojí víry dělají také muslimové, a jak to dopadá, pociťuje dnes i Evropa. Dokonce v některých muslimských zemích, i v těch, které chtějí vstoupit do EU, je právo Šaria, nebo jeho části, součástí jejich právního řádu.

 A opět vyjíždí Herman a přibral sebou Bělobrádka na sjezd jejich bratří ve zbrani, sudetoněmeckého landsmančaftu. A oba přednášejí svoje vstřícné projevy. Jestli mají kožené krátké kalhoty se sklápěcím mostem na sobě, nebo ve skříni, se nedozvíme. Bělobrádek spolu se spolustraníkem Hermanem tím nejen vyjadřují svůj vztah k naší zemi, ale pošlapávají také výsledky druhé světové války a rozhodnutí vítězných mocností, vyjádřené rovněž v poválečných dekretech prezidenta Beneše. Bylo by dobré, kdyby se k nim na cestu přidali všichni jejich spolustraníci a už tam zůstali. Mohli by pomáhat paní Merkelové ve vítání běženců a vyjadřování soustrasti pozůstalým z vražedných útoků islamisty.

Po teroristických činech se křesťané pomodlí za zavražděné (je zajímavé, že ani modlitba nepomůže a vraždění nevinných teroristy pokračuje), politici zorganizují průvod, vyjádří soustrast pozůstalým, lidem řeknou, že je to realita a mají žít jako před vražděním a jede se dál.

Také se divím, že u kasičky a plátěného pytlíku v kostele, kterým na tyči lochtá věřícím důchodcům kněz jejich peněženku, chybí EET. Ten obrat nebude tak malý, aby odvedli daně. Ale něco na tom také je. Oni se podle Bible neřídí. To by museli podle učení Krista žít skromně, pomáhat bližnímu svému a dodržovat Desatero. Nemohli by občany obírat tak zvanou „restitucí“ za výrazné pomoci Kalouska, (který byl KDU a dnes je i TOP 09 podle toho, co se zrovna hodí), o pole, louky, lesy budovy a další majetky, které v minulosti vznikaly především z těchto odpustků a strachu lidí před peklem, uvržením do klatby a strachu před upálením za kacířství.  

Již jsem to napsal v jednom článku, ale opakuji to opět. Muslimové se důsledně drží Koránu, to je chyba. Ale křesťané se důsledně drží Bible jenom v tom, co jim v Písmu vyhovuje, v tom je ta chyba také.

Strany, tvořící novou koalici, kritizují jiné strany a jejich některé členy a odvolávají se při tom na jejich dědictví z minulosti. Nezapomenutelné dědictví z minulosti však mají také křesťané a jejich dědici, Křesťanští demokraté v Evropě. Třeba v misionářství zejména v Afrických zemích. Násilným převáděním domorodců na víru, kolonizací, rozkradením bohatství kolonizovaných zemí a dělání z jejich obyvatel otroky. To je také jedna z příčin současné migrace. Ani Československá strana lidová toho nemá mnoho, čím by se za svoji nedávnou minulost, na příklad jako součást Národní fronty, mohla chlubit. Strany této koalice kritizují druhé, ale sebereflexe a poučení z vlastní minulosti jim chybí.

A jedna věta jako perla, kterou přednesl pan Chovanec. „Do voleb už žádného běžence nepřijmeme“. A po volbách? Tato věta je nezachrání, to už snad možnost přijmout běžence mít nebudou. Jako nezachrání ty zavražděné, které mají na svědomí dalším útokem v Londýně opět islamisté. Auto, nože a vraždy. A to bruselská EU zakazuje řádným občanům legálně držet a nosit zbraň (zatím automatickou a tu, která má zásobník na více než 20 nábojů) namísto toho aby urychleně zajistila ochranu hranic EU?  Kdy zakážou vlastnit auto a nože? Kdyby při těchto vraždách byl na místě člověk, který legální zbraň u sebe měl, tak by nemuselo být zmařeno tolik životů nevinných lidí. Kdy se bude tvrdě vyžadovat osobní odpovědnost politiků za svá rozhodování proti vlastním občanům? Současní politici, kteří vládnou, to odmítají. Ale některé strany to ve svých volebních programech jako jeden z důležitých úkolů mají. Přemýšlejme o tom, když půjdeme na podzim volit.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.