Krumer (SPO): Občane! Nemysli, nemluv a poslouchej ty správné názory

03.08.2017 17:34

Nadpis asi lahodí sluchu mnohým politikům. Za jiné názory, než jsou ty oficiální, jsou lidé hanobeni v médiích i nepravdivým osočováním. Bruselská nemoc porušování suverenity států. Nebezpečná "mise" našich vojáků v Pobaltí.

Krumer (SPO): Občane! Nemysli, nemluv a poslouchej ty správné názory
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Demokracie je u nás jenom pro ty, kteří říkají tu správnou pravdu podle „Evropských hodnot“. A je zde další etapa útoků na prezidenta Zemana s domněnkou, že kavárna prosadí na prezidenta svého kandidáta. Jak však ukazují průzkumy, na voliče to působí obráceně a preference pana prezidenta rostou.  Vedle toho, že jezdí pravidelně do krajů mezi lidi a hovoří s nimi, tak nazývá věci pravým jménem, i když pro některá jeho drsnější vyjádření by se také mohla najít synonyma, ale to už by novináři neměli o čem psát. Náš prezident je i výjimkou mezi politiky. Nekrade, ve svém životě je skromný a značnou část svého platu dává na humanitární účely. Najde se u nás ještě jeden takový politik? I proto „kavárenští“ redaktoři útočí na další jeho spolupracovníky a příznivce včetně stran a hnutí. Podle této režie si vybrala pražská kavárna podle článků v Aktuálně.cz, a v Hospodářských novinách dalšího podporovatele prezidenta Zemana.

Rozšířila se u nás z Bruselu nemoc, která je horší než prasečí mor. Místo toho aby vládní politici chránili naši samostatnost, suverenitu, kompaktnost a soudržnost V4, tak někteří „podlézají“ Merkelové, Junckersovi a dalším samozvaným vládcům EU. Stejně jako ti z Bruselu, tak také oni porušují suverenitu států kritikou Polska, Maďarska i Slovenska za některá rozhodnutí jejich volených vlád, parlamentů a odpovědných politiků. Namísto toho, by je měli podpořit jasným vzkazem Bruselu, že je právem ale i povinností zemí spravovat si svoje věci podle rozhodnutí většiny jejich voličů. Často zamlčují anebo překrucují informace o událostech ve světě, jak se jim hodí. 

Kam ta naše demokracie dospěla? Pomlouvat lidi, členy jejich rodin, jejich přátele, a tím působit psychický stres lidem, kteří se jim nelíbí, anebo mají jiný názor než oni, je u určité části naší společnosti vzrušující činnost. Namísto věcné diskuse jsou urážky. Také tyto cílené útoky objednávají oponentní strany prostřednictvím jejich poradců v předvolebním boji u novinářů a redaktorů.  Snaží se tím odvést pozornost od svých podezřelých činností po listopadu 1989, kdy si vyráběli někteří dnešní kritici svoje „základy“ k podnikání v havlovském režimu podle tehdy ještě neexistujících příslušných zákonů. Využili džungle, která v tomto období panovala a řada státního majetku „mizela“ jako v tombole na bále ve filmu „Hoří, má panenko“, kdy se zhaslo a na stole s cenami pro tombolu nezbylo nic. Bylo by zajímavé, kdyby nejenom pan Babiš, ale i tito lidé ukázali svůj předlistopadový majetek, příjmy a nabývání majetku po r. 1989 až do dneška, včetně daňových přiznání. Hodně z toho je také „schováno ve zlikvidované“ Investiční a poštovní bance, kterou koupila státní ČSOB po insolvenci v červnu 2000 za 1 korunu a převzala také její veškerá aktiva a závazky.

Dalším podporovatelem prezidenta Zemana, kterého si vybrali novináři k napadání, je Zdeněk Zbytek. Útoky na něj beru jako příklad nesolidní práce i úmyslu škodit a výzvu všem, kteří se do této situace dostali anebo dostanou, aby se nedali. Pokud článek, titulek a popis sdělují nepravdivé údaje o osobě, značnou měrou tím dlouhodobě poškozují napadené u spoluobčanů,  poškozují je i v podnikání a  narušují  rodinné vztahy. Nehorázné je to, že zveřejnění nepravdivých informací poškozuje i jejich děti ve školách, které navštěvují.

Ještě na to máme zákony a pravidla a trestán má být ten, kdo je porušuje. V tomto případě se jedná o § 184 odstavec (2) trestního zákoníku č. 40/2009 Sb. Podle něj je pachatel potrestán odnětím svobody až na dvě léta, nebo zákazem činnosti, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem. O to více, že mají v ruce média, musí pro takové lidi být trestní zákoník důsledně uplatněn. 

V dalším útoku na Zdeňka Zbytka jim vadilo, že se zúčastnil jednání fóra politického hnutí BOS – bezpečnost, odpovědnost, solidarita, jehož členy a podporovateli jsou převážně bývalí příslušníci armády a bezpečnostních složek. Aktuálně.cz a Hospodářské noviny, patřící firmě Economia a.s, pana Bakaly, zveřejnily články od autorů Jakuba Štětky a Jana Zelenky pod názvem: "Předrevoluční příslušníci chtějí na výsluní, Zbytek jim radí. Zeman a Klaus jsou zrádci, znělo sálem", na Aktuálně.cz dne 3.7.2017 a v Hospodářských novinách pod názvem: "Bývalí lampasáci vábí extremisty, pomáhá jim Zbytek. Podporují Rusko a chtějí vystoupení z NATO“ ze dne 3.7.2017. Vedle kritiky a pomluv hnutí a fóra BOS uváděli v článcích také útoky na pana Zbytka za použití překrucovaných informací. Tím dále polarizují společnost, místo toho, aby vyrovnaně a nezkresleně informovali o různých názorových proudech, aby si čtenář mohl svůj názor udělat sám. To hraničí s porušováním našich zákonů a svědčí o jejich novinářské „kvalitě“.

Majoritní vlastník firmy Economia a.s., je pan Bakala. Její Aktuálně.cz, a Hospodářské noviny jsou ty pravé, které kritizují. Bakala toho pro život lidí zejména na Ostravsku, udělal opravdu hodně. Zeptejte se na to ostravských horníků a nájemců bytů, které Bakala také za podpory některých dnešních politiků „koupil“ za více než výhodnou cenu, co přitom slíbil a co splnil a jaké stresy jim v životě způsobil. Odvahu o tom psát tito dva pánové nemají. 

Obdobným způsobem byl Zdeněk Zbytek napaden v prosinci r. 2014 v článku na „Neaktuality.cz“. Když se proti tomu ohradil a bránil se lživému obvinění i tím, že věc předá svému advokátovi, tak se obratem, po zjištění skutečností, jeho šéfredaktor Jakub Hájek omluvil za autory, že došlo z jeho strany k pochybení. Je nezbytné se pomluvám důsledně bránit, abychom se nedostali do situace, že si každý může vymýšlet, co chce a likvidovat lidi, kteří se mu nelíbí.  

Ministr obrany Stropnický avizuje mnohamiliardové nákupy letadel a zbytečné výzbroje pro „potřeby“ armády ČR na tak zvané mise. Vláda vyslovila souhlas s působením naší armády v Pobaltských zemích na hranicích s Ruskem pod velením Bundeswehru a velitelů armády Kanady, místo toho, aby naše armáda (pokud je ještě naše) plnila svoji hlavní úlohu, kterou je obrana vlasti. Podpora militantní politiky USA, která může skončit třetí světovou válkou, je od našich politiků hazard se životy občanů a hraničí s vlastizradou. Zeptali se na názor občanů? Je to asi pomsta Rusku za to, že miliony vojáků RA obětovaly svoje životy ve druhé světové válce, aby nás osvobodily od fašistického Německa, zabránily dalšímu vyvražďování našeho obyvatelstva v koncentračních táborech, postupné anexi našeho území Německem a likvidaci Československa. Odvracejí tím pozornost od současných skutečných agresorů ze západních zemí.

Potřebovali bychom dnes ve vedení armády takové vlastence, vojáky a velitele, jako je Zdeněk Zbytek. Slovo vlastenec je ale u těchto pánů a nejenom u nich, zakázané. Jeho zkušenosti z působení v armádě by měla také při ochraně našich státních hranic, které dnes nejsou hlídány a hlídány nejsou ani hranice Schengenského prostoru, současná armáda využít. Je asi chyba Zdeňka Zbytka, že se narodil dříve než ti, kteří bez znalostí, anebo úmyslně, překrucují historii a dobu před listopadem 1989 pouze kritizují. Sloužil v armádě naší vlasti, složil přísahu a tu také plnil. Asi proto, že plnil přísahu, vyhodil tehdejší ministr obrany Dobrovský v r. 1991 plukovníka Zdeňka Zbytka z armády. Nebyl sám, vojáků základní služby a důstojníků, kteří složili přísahu a plnili svoje úkoly v armádě podle přísahy, byly miliony. Byl jsem také jeden z nich. Nestydím se za to, ba naopak. Pokud budou chtít tito redaktoři špinit všechny, tak budou mít hodně práce a o místa v těchto redakcích se nemusejí bát. Každý, kdo se narodil dříve, někde před listopadem 1989 pracoval a rovněž, až na malé výjimky, tvořil národní majetek. Kdyby tomu tak nebylo, tak by „vyvoleným“ nezbylo nic na jeho rozebrání po listopadu 1989. Muži, kteří byli schopni ze zdravotních důvodů podle zákona narukovat, vykonávali základní vojenskou službu. Ten kdo nemá argumenty a bojí se konkrétní diskuse s oponenty, pomlouvá a škodí i těm, kteří byli na vojně před rokem 1989.  Dnes by mladí muži také potřebovali vojenský výcvik, aby byli schopni svoji vlast chránit při napadení. Naučili by se také, že vedle svých občanských práv jsou i povinnosti a zvýšili by si fyzickou a brannou připravenost, která dnes mládeži chybí. Poučit bychom se zde měli z modelu armády Švýcarska.

Nekritizuji právo všech občanů na svůj názor. Naopak, to je princip demokracie. Dá se to ale dělat tvrdě a slušně, diskusí s argumenty, a ne pomluvami a zneužíváním médií, když jsou náhodou v nich zrovna zaměstnáni. Vnucují čtenářům převážně ten pohled, který vyhovuje pražské kavárně a panu majiteli. Pokud je jimi oponent napaden, je korektní a slušné i jemu dát prostor na odpověď a jeho stanovisko otisknout, aby si čtenář mohl svůj názor udělat sám. V tom je etika novinařiny. To ale dokážou jenom opravdoví a schopní novináři, pokud jim to však jejich vydavatel dovolí. Zatím jsou ještě k dispozici alternativní média, ze kterých můžou občané čerpat i jiné informace a pluralitní názory, než jim většinou jednostranně sdělují i média, za které musí u nás každý občan povinně platit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině